Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAREAGIRANJE IZ GRADA "Nema novih zapošljavanja, nego se samo raspoređuju postojeći službenici"

REAGIRANJE IZ GRADA “Nema novih zapošljavanja, nego se samo raspoređuju postojeći službenici”

Na članak pod naslovom USTROJSTVO U GRADU MAKARSKA Uvode se tri nova radna mjesta u “Bijeloj kući” stiglo je reagiranje iz Grada Makarska u kojem se pojašnjava razlog nove sistematizacije objavljene u Glasniku grada Makarska, te se obrazlaže uvođenje novih radnih mjesta navedenih u 7. izmjenama ovog akta. Naime, privremeni pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Matko Lovreta upozorava da bi čitatelji mogli steći pogrešan dojam da će Grad Makarska zapošljavati nove službenike na tim radnim mjestima, što, kako ističe, nije točno.

– Naime, s obzirom na dinamiku i potrebe posla koje obavlja troje djelatnika gradske uprave, raspoređenih na radnom mjestu savjetnika za komunalno gospodarstvo, ukazalo se potrebnim izmijeniti postojeću sistematizaciju, u dijelu koji se odnosi upravo na to radno mjesto i to zbog specifičnosti poslova koje ti djelatnici obavljaju. Novom sistematizacijom su, raspodjelom poslova, predviđena dva nova radna mjesta i to savjetnik zadužen za projekte i savjetnik zadužen za evidenciju i naplatu, uz postojeće radno mjesto savjetnika za komunalno gospodarstvo, za koje je sada predviđen samo 1 izvršitelj.

Naime, iako se na početku vašeg članka zaista navodi da se radi o raspoređivanju postojećih službenika, dalje u tekstu se spominje da se za ta radna mjesto mogu javiti osobe određene struke i stručne spreme, s potrebnim godinama radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, što može stvoriti pogrešan zaključak kod čitatelja.

Dakle, u konkretnom slučaju ne radi se o novom zapošljavanju već o raspoređivanju postojećih službenika, njih troje, koji su svi bili raspoređeni na radnom mjestu savjetnika za komunalno gospodarstvo, za koje je prethodnom sistematizacijom bilo predviđeno 3 izvršitelja.

Zadnjom izmjenom sistematizacije broj izvršitelja za radno mjesto savjetnika za komunalno gospodarstvo je smanjen na 1, te su za ostalo dvoje službenika, upravo zbog specifičnosti poslova koje obavljaju, predviđena dva nova radna mjesta i to savjetnik zadužen za projekte i savjetnik zadužen za evidenciju i naplatu, na koja će biti raspoređeni službenici koji trenutno i rade na tim poslovima, stoji u reagiranju iz Grada kojim se pojašnjava sadržaj nove sistematizacije.

- Oglas -