Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaSPORTRAGBI Hrvatska protiv Ukrajine i Švedske u Makarskoj

RAGBI Hrvatska protiv Ukrajine i Švedske u Makarskoj

Hrvatska ragbi reprezentacija ponovno će zaigrati u našem gradu. Nakon što je u travnju ove godine prekinula dugogodišnji post neigranja u Makarskoj te je podno Biokova dočekala Švicarsku, ovaj put ovdje će odigrati čak dvije utakmice. Prva od njih na rasporedu je u subotu, kada će se sastati Hrvatska i Ukrajina. U sastavu hrvatske reprezentacije nalaze se i dav igrača Makarske rivijere, a riječ je o Marku Svaguši i Anti Majiću.

Zanimljivo, u toj će utakmici formalni domaćin biti Ukrajina. S obzirom da na Istoku Europe već malo manje od dvije godine traje rat, ukrajinska reprezentacija svoje utakmice igra u Hrvatskoj. Ove dvije reprezentacije međusobno su se susrele i u prethodnom ciklusu Trophy divizije. Tada se igralo u Zagrebu, a u neizvjesnoj završnici slavili su Ukrajinci. Taj poraz gurnuo je Hrvatsku u probleme te ju je čekala borba za ostanak u drugom rangu europskog ragbija. Iako u tome na kraju nije uspjela, Europska ragbijaška federacija odlučila je proširiti Trophy diviziju, zahvaljujući čemu je naša reprezentacija automatski izborila nastup u njoj i sljedeće sezone.

Zanimljivo, Hrvatska je u prošlom ciklusu igrala i protiv Švedske, a kako su je oba protivnika porazila, našim momcima sada se pruža prilika za dvostruki revanš.

Švedska je prošlosezonsko natjecanje okončala na trećem mjestu, što je dovoljan dokaz njene kvalitete.

Švedska i Ukrajina su dvije kvalitetne reprezentacije protiv kojih neće biti lako igrati, ali vjerujemo da na pogon punih tribina Hrvatska može odgovoriti na pravi način i doći do dvije iznimno važne pobjede.

Nova sezona Trophy divizije krenula je prošli vikend, kada je odigrano prvo kolo. Hrvatska je natjecanje otvorila gostovanjem u Češkoj, koja je na kraju slavila s 48:22. Hrvatska reprezentacija u Srednju Europu nije doputovala kompletna, no unatoč tome dala je sve od sebe. Iako na kraju nije došla do pozitivnog rezultata, ovaj poraz ne treba shvaćati tragično. Dapače, natjecanje je tek na početku i pred nama je još dosta utakmica.

Druga utakmica bila je ona između Ukrajine i Litve, a odigrala se upravo u Makarskoj. Litva je slavila s 14:32 te je tako i Ukrajina novu sezonu započela porazom. U trećoj utakmici dana na teren su izašli Švicarska i Švedska, a nakon velike borba pobjeda je ostala u Alpama (23:12).

Hrvatska i Ukrajina igrat će u subotu 11.11. u 14:00, a sedam dana kasnije u istom terminu naše dečke čeka utakmica protiv Švedske.
Prodaja ulaznica održat će se u četvrtak i petak ispred caffe bara Kostela u razdoblju od 9 do 12 sati. U slučaju lijepog vremena, ulaznice će se prodavati i na sam dan utakmice (na stadionu).

Prihod od prodaje ulaznica ide za Udrugu studenata te za školovanje radnog psa za pomoć djeci s teškoćama u razvoju.
D.Srzić/foto MD

- Oglas -