Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaPUCNJAVA U SPLITU Jedan mrtav, dvoje ranjenih

PUCNJAVA U SPLITU Jedan mrtav, dvoje ranjenih

Jedan muškarac je poginuo, a dvojica su ozlijeđena u pucnjavi koja se u noći s nedjelje na ponedjeljak dogodila u Kaštelima, izvijestila je splitsko-dalmatinska policija.

Kako javlja splitska policija, oko 22,50 sati došlo je do oružanog sukoba više osoba u Kaštelima, pri čemu je jedan muškarac smrtno stradao, a dva su muškarca zbog ozljeda zadobivenih u pucnjavi iz vatrenog oružja prevezena u bolnicu.

Policija je osigurala mjesto događaja te slijedi očevid kojim će rukovoditi zamjenik Županijskog državnog odvjetništva koji izlazi na mjesto pucnjave.

Kako navodi Index, prema prvim informacijama, pred kućom je ubijen Mario Boljat zvani Pajkić, 36-godišnjak iz Kaštel Kambelovca. On je već bio žrtva pokušaja atentata prije deset godina. Tada su ga sačekala dvojica kraj groblja u Kaštelima nakon što su ga nazvali na mobitel. Jedan od njih izrešetao ga je s tri hica te je ranjen u mjehur, tanko crijevo i desnu ruku.

Ranjeni mladić je Jozo Č. koji je već preživio dva pokušaja atentata prošle godine. U ožujku 2019. ga je SMS-om ženska osoba namamila u klopku u Kaštel Sućurcu gdje su ga dočekala dvojica na skuteru te je jedan izvadio pištolj i zapucao na njega.

Pogođen je u ruku, bedro i lopaticu, nakon čega se sam odvezao do ambulante Hitne pomoći u Kaštelima i pozvao policiju. U istu bolnicu je primljen s ranama od metka i krajem siječnja prošle godine kada je tvrdio da se sam ranio iz svog pištolja.

Hina/M. D.

- Oglas -