Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPU SD: Za vikend 13 nesreća s ozlijeđenima, dvoje mrtvih. Evidentirano preko...

PU SD: Za vikend 13 nesreća s ozlijeđenima, dvoje mrtvih. Evidentirano preko 300 prekršaja u prometu

Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti u prometu, a 24.lipnja i nadzor i kontrola prometa posebno usmjerena na ponašanje vozača motocikala i mopeda.

Tijekom provođenja aktivnosti ukupno je evidentirano 312 prekršaja od čega izdvajamo 39 za alkohol, 87 za prekoračenje brzine, 20 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 28 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, 2 za ne korištenje zaštitne kacige, 7 za upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 6 zbog zabrane upravljanja i 5 za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo.

Zabilježeno je 30 prometnih nesreća od kojih je 13 nesreća s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su smrtno stradale. Četiri osobe su zadobile teže, dok je četrnaest osoba lakše ozlijeđeno.

Pozivamo sve sudionike u prometu na pridržavanje prometnih propisa i savjetujemo da brzinu kretanja vozila prilagodite stanju i uvjetima na cesti, poštujući dopuštena ograničenja brzine kretanja vozila. Nadalje, ne konzumirajte alkoholna pića prije i za vrijeme vožnje, ne koristite mobitel tijekom vožnje, koristite sigurnosni pojas i na prednjim i na stražnjim sjedalima u vozilu, pobrinite se za adekvatan smještaj djece u vozilu, bez obzira na žurbu, ne ulazite u rizična pretjecanja, pješačkim prijelazima približavajte se smanjenom brzinom i povećanim oprezom, te prilikom vožnje u kolonama držite dovoljan razmak između vozila, te poduzmite i sve drugo što omogućava da vi i drugi budete sigurni u prometu – priopćili su iz PU Splitsko-dalmatinske.

MD/foto MD

- Oglas -