Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPreminula štićenica splitskog doma

Preminula štićenica splitskog doma

U splitskoj je bolnici jutros preminula korisnica Doma za starije i nemoćne osobe iz Vukovarske ulice u Splitu čiji je nalaz na koronavirus bio pozitivan, izvijestili su u utorak iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu.

Preminula žena imala je 85 godina, a osim pozitivnog nalaza na koronavirus bolovala je od niza kroničnih bolesti – hipertenzije, šećerne bolesti s komplikacijama, upale bubrega i imunološkog oštećenja, priopćeno je.

Riječ je o četvrtoj preminuloj korisnici toga splitskog Doma.

Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo je izvijestio da na području Splitsko dalmatinske županije ima još 16 osoba zaraženih koronavirusom i to iz Splita, Solina, Podstrane i Prološca. Zaraženi su i korisnici Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici i to po jedan iz Sinja i Trilja, kao i korisnik Doma u Dicmu koji je sa Šolte.

Na području Splitsko dalmatinske županije ukupno su 352 osobe zaražene koronavirusom.

“Među novooboljelima je sedam osoba iz samoizolacije i među njima nema zdravstvenih djelatnika, a 23 se osobe nalaze u karanteni Hotela Zagreb na Duilovu. Hospitalizirano je 86 osoba, 92 zdravstvena djelatnika se nalazi u samoizolaciji, devet se osoba nalazi na respiratoru i to šest iz Splitsko dalmatinske županije, dvoje iz Šibensko kninske županije i jedan iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Hina

- Oglas -