Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaPOTPISANI UGOVORI Grad dobio u vlasništvo Vilu Irenu, a za trajnu upotrebu...

POTPISANI UGOVORI Grad dobio u vlasništvo Vilu Irenu, a za trajnu upotrebu prostor nekadašnje Industromontaže

U prostorijama makarske gradske Vijećnice danas su svečano potpisani ugovori između Ministarstva državne imovine i Grada Makarske, kojim je Grad u vlasništvo dobio zgradu Vila Irena na sv.Petru, vrijednosti 4.970.000 kuna, a zgradu nekadašnje Industronomtaže u trajnu upotrebu.

Foto: Duje Antonini

U ime ministarstva ugovor je potpisao ministar Goran Marić, a u ime Grada Makarske gradonačelnik Jure Brkan. Kako su naglasili na današnjoj konferenciji, zgrada Vila Irena površine od oko 300 četvornih metara trebala bi u budućnosti postati novi dom Gradskog muzeja Makarska, dok za prostor od oko 350 kvadrata nekadašnje Industromontaže još nije odlučeno koja će mu biti namjena zbog činjenice da se radi o mjestu koje zahtjeva veliko uređenje. – Ideja je bila da tamo preselimo Gradsku galeriju Antuna Gojaka, međutim zbog zapuštenosti prostora još razmatramo koje je najbolje rješenje – kazao je gradonačelnik Jure Brkan, istaknuvši kako pred Gradom stoji potpisivanje još četiriju ugovora.

– To su ugovori za čitav prostor Peškere, za lokaciju na Voliciji gdje je bilo predviđeno reciklažno dvorište, za područje Platna koji je sada isto tako u razradi te ugovor o pravu služnosti za stupove buduće žičare kojim bi mogli realizirati taj projekt, kazao je Brkan zahvalivši se Vladi RH i mInistarstvu državne imovine. Inače, prije dolaska u Makarsku ministar Marić boravio je i u Baškoj Vodi, gdje je s načelnikom Joškom Roščićem potpisao ugovor kojim Ministarstvo državne imovine Općini daruje zemljište u svrhu poticanja gospodarskog razvoja i razvoja komunalne infrastrukture.
O.F.

- Oglas -