Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOPoništava li se zaista građevinska dozvola za plažu Romana? Gradonačelnik nije siguran,...

Poništava li se zaista građevinska dozvola za plažu Romana? Gradonačelnik nije siguran, ali zna da je nezakonita

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine utvrdilo je nezakonitosti u postupku izdavanja građevinske dozvole iz kolovoza 2020. godine, za uređenje obalnog pojasa s plažom ispred hotela Romana. Vijest je ovo objavljena u popodnevnim satima na Fb profilu gradonačelnika Zorana Paunovića koji nam je potvrdio primitak upute resornog ministarstva.

No što ona u praksi znači? Preciznije, znači li ona zaista poništenje građevinske dozvole? Prema neslužbenim informacijama koje nam Paunović nije niti potvrdio niti demantirao riječ je upravo on tome – poništenju akta za gradnju.

Ukoliko je to točno, riječ je o velikom trijumfu Inicijative Javno je dobro i UZOR Osejave koji nisu odustajali od vraćanja priče na početak.

– Postupit ćemo prema uputama, a ono što je sigurno jest da kod izdavanja građevinske dozvole nije bio iskazan pravni interes. Isto tako, prema odgovornom službeniku (Dragan Srzić, op.a.) Ministarstvo je naložilo postupak zbog povrede službene dužnosti, rekao je Paunović.

– Učinit ćemo sve što je u našoj nadležnosti, kako bi se otklonili prethodno učinjeni propusti i tuđe pogreške, naveo je u svojoj objavi ograđujući se time od nezakonitosti dozvole izdane u mandatu njegova prethodnika Jure Brkana.

Podsjetit ćemo da je protekle godine na sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije donesena odluka o poništavanju koncesijskog natječaja za izgradnju plaže Romana.

Na sjednici županijskog povjerenstva u kojem sjedi i Zoran Paunović makarski je gradonačelnik rekao da “drži da je ovakva situacija najgora za sve, kako je građevinska dozvola izdana te da stvar treba izvesti do kraja.” Rekao je i da treba sačekati pravni nadzor pa ako bude sve u redu ići s novim postupkom “kako bi se sve to završilo.”

Gradonačelnik tada nije vidio drugi izlaz nego “izvesti stvar do kraja”, ali uporna Vladimira Mascarell iz Javno je dobro i ekipa iz Osejave inzistirali su upravo na poništenju građevinske dozvole. Je li ovaj postupak zaista u tijeku i koje korake prema uputi ministarstva treba napraviti Grad Makarska, objavit ćemo čim dobijemo potvrdu iz Ministarstva ili Grada.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -