Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKGastroPOHANI SMRZNUTI OSLIĆ - Recept (video)

POHANI SMRZNUTI OSLIĆ – Recept (video)

Zamrznuti oslić bez glave je pristupačan cijenom, a okusom je daleko bolji nego fileti. Inače je ova riba kod nas poznata po imenu mol. Kostiju na kraju nema, osim one srednje velike kosti. Kako se guli zamrznuti oslić i priprema pogledajte u Sašinom video receptu.

  • Zamrznuti oslić bez glave sa kostima ostaviti na sobnoj temperaturi svega 10 minuta, tek toliko da malo koža omekša. Ako ste ga kupili i donijeli kući, onda ribu ne trebate stavljati vani tih 10 minuta. Nemojte predugo čekati, riba mora biti zamrznuta jer se neće dati lako oguliti.
  • Sada nakratko ribu oprati pod mlazom hladne vode pa oštrim nožem odstraniti gonje bodlje, krenuvši od repa prema glavi.
  • Prerezati oslića na pola, dobro posoliti i obilno uvaljati u brašno. Budite brzi, nemojte čekati da se riba otopi jer će se raspasti u prženju. Upravo je u tome trik da se sve eventualne male kosti dobro i postepeno isprže kako bi dobili čisto meso.
  • Pržiti na srednje jakoj vatri narednih 25 minuta. Često morate okretati ribu u tavi, kako se riba ne bi zalijepila za podlogu.
  • Nakratko odložiti na salvetu i poslužiti uz prilog ili salatu po želji.

Izvor: Sašina kuhinja

- Oglas -