Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraPODGORA Petra Radić: Ambulanta dr.Granića ne ide nigdje, a rokovi selidbe nikad...

PODGORA Petra Radić: Ambulanta dr.Granića ne ide nigdje, a rokovi selidbe nikad nisu spomenuti

Jučer je na stranici dr.Darka Granića, obiteljskog liječnika u podgorskoj ambulanti, inače koncesionara Doma zdravlja, objavljen tekst u kojemu se navodi kako mu se uskoro otkazuje prostor. Podsjetimo da je već bilo govora o tome da se na prostor trenutne ambulante namjerava proširiti dječji vrtić za koji je Općina Podgora dobila novac iz EU fondova. Ova se priča prvi put pojavila prije nekoliko mjeseci i sasvim sigurno izaziva osjećaj neizvjesnosti.

Uglavnom,  Granić sad izražava zabrinutost kako neće imati kamo te kaže kako načelnica Petra Radić nije ponudila drugu alternativu. Granić je naveo i standarde za ambulantu.

– I vrlo vjerojatno bih to sam morao financirati jer dom zdravlja to nije imao iu proračunu (nije mu javljeno na vrijeme) predviđenu izgradnju nove ambulante niti ima sad novaca da nešto poduzme, veli Granić te dodaje: Ukoliko se ne poduzme nešto, ravnatelj neće imati izbora nego ugasiti ambulantu administrativno što znači da će 1600 pacijenata ostati bez doktora, a sestra Kozlina i ja idemo na burzu.

Također je naveo kako načelnica nikad nije ni došla u ambulantu te kako je sad u poziciji da sam mora naći zamjenski prostor, isfinancirati ga, te ishodovati dozvole ministarstva.

Načelnica Petra Radić tvrdi kako općina Podgora ne ostaje bez ambulante.

– Apsolutno ne želimo ostati nez doktora, te u suradnji s Domom zdravlja radimo na iznalaženju najboljeg rješenja za novi prostor. Dok se isti ne iznađe, ambulanta ostaje na istoj lokaciji. Rokovi selidbe nikada nisu spomenuti, a kada budu poznati, javno će biti objavljeni, što sigurno nije do kraja idućeg ljeta.

U krajnjem slučaju, ako ne pronađemo adekvatni prostor, isti ćemo napraviti. Ne trebamo birati, želimo i jedno i drugo, i vrtić i ambulantu, objašnjava Radić.

Kaže kako je netočno da je Rađu o proširenju vrtića upozorila nekidan. – Bilo je to sasvim sigurno još prošle godine, veli načelnica.

– Osim toga, prije desetak dana smo se našli i tom sam mu prilikom rekla kako smo mi apsolutno spremni pomoći na bilo koji način i sufinancirati jer nam je zdravstvena skrb bitna, međutim, procedura je takva da je Dom zdravlja taj koji mora raspisati natječaj za zakup, to ne može raditi Općina, kaže Radić.

Ravnatelja Rađu smo zvali da nam kaže što poduzima uprava Doma zdravlja, ali nije nam se javio na telefon.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -