Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAPLAŽA ROMANA Nismo zaboravili na sapunicu s projektom. Evo što kažu iz...

PLAŽA ROMANA Nismo zaboravili na sapunicu s projektom. Evo što kažu iz Županije

Dok se gradila plaža zapadno od hotela Romana sve su oči bile uprte u taj grandiozni projekt koji je pune dvije godine, na ploči ispred hotela, bio pred očima svih prolaznika. Projekt je zaustavljen u veljači. Iz županijskog Upravnog odjela za pomorstvo i turizam naložili su zaustavljanje projekta jer investitor Romana d.o.o.nije imao potrebnu koncesiju za gradnju.

U međuvremenu se dogodila sezona, no što je još važnije, i lokalni izbori, zbog čega je sve stavljeno ad acta. Zašto? Zato jer se trebala formirati nova Županijska skupština. Koja bi trebala glasati o toj nedostajućoj koncesiji, a prije toga treba sastaviti i povjerenstvo za koncesije.

Od zaustavljanja projekta i ostavljanja nekoć predivne, sada nakaradne plaže u takvom stanju, sve do formiranja županijske skupštine proteklo je gotovo devet mjeseci. U međuvremenu je Upravni odjel za pomorstvo i turizam dobio novu pročelnicu, Mateu Dorčić, dok je Stipe Čogelja postao zamjenik župana.

Pročelnica Dorčić nam je u rekordnom roku odgovorila na upit kazavši kako se na ovom pitanju radi.

– Obzirom da se nedavno formiralo novo predstavničko tijelo, trenutno smo u fazi pripreme nacrta prijedloga Odluke o imenovanju Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije, a sve u svezi sa Odlukom o osnivanju Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije.

Navedena Odluka bi trebala biti dio dnevnog reda jedne od nadolazećih sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županija. Nakon što se ista usvoji steći će se zakonski preduvjeti za donošenje relevantnih odluka o koncesijama na pomorskom dobru, stoji u odgovoru Matee Dorčić.

Kako se vidi iz odgovora, najprije se treba glasati o osnivanju stručnog tijela, što može biti za mjesec, a može i za dva mjeseca. Tek onda će se vidjeti što i kako dalje. Podsjetimo da investitor ima građevinsku dozvolu, ima i koncesije koje su mu amenovali i HDZ i SDP, no sve su to koncesije za korištenje plaže. Koncesije za izvođenje radova – nema.

S obzirom na administrativne propise i trajanje postupka, s obzirom da smo u istraživanju ove teme proljetos kucali na razna vrata i zaključili kako nitko ne zna kako se postaviti, nije nimalo nategnuto postaviti pitanje: hoće li plaža kod Romane ovakva dočekati iduću predsezonu?

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -