Subota, 13 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaPETAK 14.KOLOVOZA NA PLAŽI U KRVAVICI Projekcija filma i istraživanje povijesti Dječjeg...

PETAK 14.KOLOVOZA NA PLAŽI U KRVAVICI Projekcija filma i istraživanje povijesti Dječjeg liječilišta

U sklopu inicijative Ne prodaji Dječjeg liječilišta u Krvavici, idućeg petka 14.kolovoza slijedi nam zanimljivo događanje – na krvavičkoj plaži održat će se projekcija filma Snimak pejzaža bez predistorije, kao i akcija prikupljanja arhivskih materijala o liječilištu te, kako su najavili organizatori, razgledanje umjetničkih intervencija u nastajanju, pod nazivom Nestajanje / Disappearing u Dječjem lječilištu.

Početak programa je u 18 sati. Udruga Slobodne veze organizator je filmske projekcije, dok je Udruga Kačić organizator prikupljanja arhivske građe. Umjetničke intervencije, navode u najavi, rezultat su lokalnih aktera i spontanih inicijativa građana.

-U sklopu događanja, odvija se i dio participativnog projekta “Arhiviranje Dječjeg lječilišta u Krvavici i Dječjeg sela kod Promajne” kojeg provodi Udruga Kačić. U sklopu projekta prikupljaju se stare fotografije i razglednice objekata dok su bili u funkciji, materijali iz privatnih arhiva te se provodi oralna historija/razgovori s bivšim zaposlenicma, korisnicima objekata i lokalnim stanovništvom. Svi koji žele sudjelovati u projektu na način da podijele svoje uspomene i sjećanja, mogu se javiti na e-mail: udrugakacic@gmail.com, putem Facebook stranice Udruge Kačić ili porazgovarati s nama kod Dječjeg lječilišta u Krvavici 14.8. od 18 do 20 sati. Fotografije, razglednice i drugi arhivski materijali će biti fotografirani na licu mjesta te odmah vraćeni vlasnicima – objavili su na facebook stranici Udruge Kačić.
M.D. / foto Udruga Kačić Facebook

Program:
18-20h Prikupljanje arhivskih materijala i razgovor s lokalnim stanovnicima
19h- razgledanje umjetničkih intervencija u nastajanju, pod nazivom Nestajanje/Disappearing u Dječjem lječilištu
21h-projekcija filma Snimak pejzaža bez predistorije dua Doplgenger (14’ 22″/2020).
- Oglas -