Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOOd prošlog tjedna brzi antigenski testovi na dvije lokacije u Domu zdravlja,...

Od prošlog tjedna brzi antigenski testovi na dvije lokacije u Domu zdravlja, a formiran je i mobilni tim

Od protekloga tjedna turisti koji borave u Makarskoj i na području Makarskog primorja mogu dobiti uslugu testiranja turista, grupa i pojedinaca brzim antigenskim testom, i to i na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo i u ambulanti posebnog dežurstva u Domu zdravlja. Od 17.svibnja cijene brzih antigenskih testova iznose 150 kuna pri NZJZ-u, što je niža cijena nego pri Domu zdravlja, u kojemu se naplaćuje 200 kuna.
U Nastavnom zavodu testiranje se provodi od 10,30 do 11 i od 11,30 do 12 sati, subotom o 9,30 do 11.
Pri Domu zdravlja usluga BAT-a se može dobiti u ambulanti posebnog dežurstva gdje je provode patronažne sestre. Kako doznajemo od dr.Marka Rađe, ravnatelja Doma zdravlja SDŽ, trenutačno se testiranje obavlja prema potrebi odnosno dogovorno.
– Kada budemo imali veće brojke odnosno veće potrebe, onda će usluga biti na raspolaganju od 12 ili 13 sati do 15 sati. Do tada se naručuje telefonom, kazao nam je Rađa.
Formiran je i mobilni tim koji dolazi u hotel ili drugi smještaj u kojem gost boravi. Brzi Siemens antigenski test ima sve certifikate EU, gotov je za 15 minuta i vrijedi 48 sati.
Izlazak na teren se naplaćuje 300 kuna po osobi ako se radi o jednoj do četiri osobe, odnosno 240 kuna za veće grupe od 4 do 10 osoba. Ako se radi o više od 10 osoba, onda je cijena 200 kuna po osobi.
Ivona Ćirak /foto M.D.
- Oglas -