Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaNOVA SAPUNICA S JUJNOVIĆEM Građevinska inspekcija investitoru naložila obustavu radova, stižu i...

NOVA SAPUNICA S JUJNOVIĆEM Građevinska inspekcija investitoru naložila obustavu radova, stižu i druge inspekcije

Gradonačelnik Zoran Paunović potvrdio nam je da je nađeno promptno rješenje za protupožarnu sigurnost Osejave, koja je ugrožena u trenutku kad je Mate Jujnović, vlasnik Prometa Makarska te Stanice za tehnički pregled, počeo graditi zid. Put se radi istočno, od Kauflanda i već od ponedjeljka će se ispilati prolaz.

– Bilo nam je bitno što žurnije reagirati kako bi vatrogasci, u slučaju požara, mogli imati pristup sa sredine Osejave. Zato smo se odlučili na ovu opciju koju je Kaufland odmah, istog trenutka kad smo im se javili, prihvatio te su rekli kako će napraviti sve što treba. Bila je i druga opcija, da se probije put sa zapadnog dijela, od Komunalca, ali bili smo sumnjičavi jer tu i dalje postoji jedan tzv.ficlek zemlje u vlasništvu Jujnovića. Kako se ne bi sutra dogodila slična situacija kao ova sa zidom, procijenili smo da je bolje da ide od Kauflanda, kazao nam je Paunović.

Protupožarni put je, inače, nastao sredinom 80-tih kada se gradio Dugiš te je sva zemlja nasuta kako bi se napravio put. Sve ove godine on ima istu svrhu.

Inače, zbog zida za koji Jujnović nije ishodio građevinsku dozvolu na teren je izašla građevinska inspekcija te je naloženo zatvaranje gradilišta. Idućeg tjedna na teren izlaze i druge inspekcije, a očekuje se i postupanje Državnog odvjetništva.

Podsjetimo da smo za komentar zvali i Jujnovića koji nije bio raspoložen za izjave.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -