Utorak, 25 lipnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNONORIJADA NA KAČIĆEVOM TRGU Maturanti u srijedu izvode starogradske plesove

NORIJADA NA KAČIĆEVOM TRGU Maturanti u srijedu izvode starogradske plesove

Brašno, jaja, vodeni baloni, pjevanje po ulicama – sve su to dobro poznati prizori rezervirani za posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja. No ove godine, i to prvi put u povijesti, makarski maturanti pokazat će i nešto drugačiju, finiju stranu norijade.

Naime, nakon što su u travnju krenuli sa uvježbavanjem plesnih koraka starogradskih plesova pod budnim okom učitelja iz FA Tempet, Tome Jerčića i Nine Majstrović, stotinjak maturanata u srijedu 23.svibnja će na Kačićevom trgu u 13 sati demonstrirati naučeno i otplesati u zrelost. Time će biti započeta tradicija koja u drugim hrvatskim gradovima postoji već godinama a ukorijenit će se, nadamo se, i u našem gradu. Vježbalo se, kako nam je otkrila Nina Majstrović, na igralištu pokraj škole, većina maturanata bila je redovita na probama i rezultat sigurno neće izostati.

– Mi u Tempetu presretni smo što je naša inicijativa naišla na plodno tlo i što su učenici završnih razreda pokazali veliku zainteresiranost da nauče starogradski ples te se pridruže svojim vršnjacima diljem Hrvatske u ovoj lijepoj tradiciji. Nadamo se samo da će nas vrijeme poslužiti – nije krila zadovoljstvo Majstrović.

U ovoj priči svi su, možemo reći, na dobitku. FA Tempet uspio je privući mlade ljude kojih u svijetu folklora kronično nedostaje a maturanti, oboružani stečenim plesnim znanjem, prezentirat će norijadu u nekom novom ruhu.

R.I.

- Oglas -