Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaNevjerojatna Petra Marčinko stigla do druge uzastopne seniorske titule!

Nevjerojatna Petra Marčinko stigla do druge uzastopne seniorske titule!

Šesnaestogodišnja Petra Marčinko jučerašnjom je pobjedom nad Elisabette Cocciaretto (1:6, 6:4, 6:4) stigla do svoje druge seniorske titule u nizu! Najveća nada hrvatskog tenisa protekla dva tjedna boravila je u turskoj Antalya-i, u kojoj je sudjelovala na dva ITF turnira. Aktualna pobjednica juniorskog Australian Opena i prva juniorka svijeta samo dva mjeseca nakon prve Grand Slam titule, odlučila se okušati u seniorskoj konkurenciji.

U Tursku je stigla sa smo jednim ciljem, stjecanjem neophodnog iskustva. Sukladno tome, pred nju nije bio postavljen nikakav imperativ. Od nje se očekivalo samo jedno, a to je da ostavi srce na terenu. Međutim, Marčinko je svojim izdanjima iznenadila čak i najveće optimiste. Već na svom prvom seniorskom turniru pokazala je svu raskoš svog talenta, te je odmah stigla do same završnice. Posljednja prepreka na putu po trofeja bila joj je Carole Monnet, tada 279. igračica svijeta. Marčinko je odigrala sjajan meč te na koncu stigla do svoje prve titule na najjačoj razini. Vremena za preveliko slavlje gotovo da nije ni bilo. Našu tenisačicu su već početkom novog tjedna čekali novi izazovi. Gdje je stala prošli, nastavila je već sljedeći tjedan. Marčinko je s četiri vezane pobjede stigla do novog finala, drugog u svega dva tjedna. Posebno impresivan bio je način na koji je Petra riješila polufinalni dvoboj. Protivnica u istom bila joj je Kineskinja Wang (koja je nekada bila u top 50), a hrvatska tenisačica nije joj prepustila ni jedan jedini gem! Za djevojku koja je tek ušla u seniorske vode, uistinu fascinantno U velikom finalu čekala ju je ranije spomenuta Cocciaretto, koja je bila favoritkinja u tom susretu. Kada je iskusna Talijanka lakoćom uzela prvi set (1:6), izgledalo je da se Marčinko nalazi pred porazom. Međutim, mlada Zagrepčanka još jednom je pokazala zašto se smatra jednom od najvećih nada svjetskog tenisa. Najprije je izjednačila na 1:1 u setovima, a potom sa 6:4 u trećem došla do novog naslova (i to nakon što je u odlučujućem setu imala break zaostatka)!

Također, vrijedi spomenuti da je Marčinko jedina u svijetu tenisa koja u 2022. još uvijek ne zna za poraz! A tek joj je 16..

Pred Petrom su sada dva tjedna (više nego zasluženog) odmora, nakon čega će nastupiti na još jednom ITF turniru (također u seniorskoj konkurenciji), ovaj put u portugalskom Oeirasu.

Dora Srzić/ foto FBY

- Oglas -