Subota, 27 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKANATJECANJE UČENIKA SREDNJE STRUKOVNE ŠKOLE Denis, Iva, Ivica i Borna najbolji učenici...

NATJECANJE UČENIKA SREDNJE STRUKOVNE ŠKOLE Denis, Iva, Ivica i Borna najbolji učenici u četiri disicipline

Tradicionalno školsko natjecanje učenika Srednje strukovne škole Makarska, iz ugostiteljskog posluživanja i kuharstva sa slastičarstvom održalo se početkom 2024.godine. Premda se održava svake školske godine, natjecanje ugostiteljskih zanimanja unutar same makarske Strukovne škole sve je popularnije, što pokazuje sve veći interes učenika, znajući da će im stečeno iskustvo pomoći i olakšati u pronalaženju budućeg posla na tržištu rada u ugostiteljskoj struci.

Također, u ocjenjivačkom žiriju su renomirani ugostitelji iz Makarske, što je u konačnici učenicima dodatna motivacija, jer “na kraju se poslovi dogovaraju”. Kako doznajemo od strane ocjenjivača, svake godine učenici ih iznenade stručnim znanjem i tehnikom rada, zbog čega im otežaju izabrati “najboljega”.

Natjecanje učenika održano je u četiri discipline.
Glavno jelo: Arijan Mujagić, Maja Čović, Jure Radalj, Alen Bartulović, Denis Nesterov, Marko Jurjević.
Slatko jelo: Lorena Mihaljević, Iva Brzica, Ivana Vranješ, Marina Pavičić.
Barske mješavine kokteli: Davor Škrabić, Ivica Marendić, Renato Roso.
Flambiranje slatkog jela: Korina Topić, Iva Bašković, Borna Erceg.

Za najboljeg učenika Srednje strukovne škole Makarska 2023./2024. godine po disciplinama su: Denis Nesterov (glavno jelo), Iva Brzica (slatko jelo), Ivica Marendić (barske mješavine kokteli) i Borna Erceg (kokteli).

Stručni ocjenjivački žiri – kuhari čine: Ivana Mravičić, zamjenica voditelja kuhinje hotel Neptun, Antiša Mravičić, vlasnik restorana Ranč i Ante Matić, vlasnik restorana Point, predsjednik Ceha za ugostiteljstvo i turizam obrtnika makarske rivijere.

Stručni ocjenjivački žiri konobari čine: Iva Zubčić-F&B menager, hotel Medora, Dalibor Katavić- suvlasnik, caffe bar Vice i Matko Kuzmanić suvlasnik, restoran i cafe bar, Bounty i Hops.

Nastavnici mentori ugostiteljskog posluživanja su Mihaela Pear i Goran Mirosavljević, a nastavnici mentori kuharstvo sa slastičarstvom Ines Čikeš, Paško Šuto.

M.D./foto SSŠ

- Oglas -