Petak, 14 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKANakon Škarinih zgrada na Glavici će se uskoro graditi još jedna s...

Nakon Škarinih zgrada na Glavici će se uskoro graditi još jedna s 44 jedinice i poliklinikom

Nakon zgrada u vlasništvu Joska Šarića – Škare, koje postupno niču na Glavici, uskoro se može očekivati i izgradnja slobodnostojeće zgrade stambeno-poslovne namjene s 44 jedinice i s poliklinikom. Investitor je, kako se navodi u upravo izdanoj lokacijskoj dozvoli, Jakiša Medić iz Brela, a sama zgrada ima preko 4200 metara četvornih bruto površine.

Ukupno će imati dvije podrumske etaže u kojima će biti čak 58 parkirališnih mjesta, suteren i četiri nadzemne etaže. Od 44 jedinice ih je 36 stambenih i 6 smještajnih jedinica. Predviđeno je i građenje pomoćne građevine – vanjski otvoreni bazen površine preko 68 kvadrata.

Inače, Šarić (točnije, Hemera d.o.o.) je do sada sagradio dvije zgrade, s tim da ih je u planu bilo ukupno pet. Za jednu je u prosincu dobio dozvolu, a kako se u Informacijskom sustavu uređenja vidi, za veliku zapadnu zgradu (2 podrumske etaže, suteren i 4 kata, op.a.) zahtjev za građevinskom dozvolom je odbačen u veljači te je akt pravomoćan od 14. ožujka ove godine.

Na građevnoj čestici iznad je parcela gdje je također izdana lokacijska dozvola na proljeće prošle godine, a njezini vlasnici u trećinskom omjeru su Jakiša Medić, Ljiljana Matić i Ani Šoštarić.

Dozvole su izdane prema Urbanističkom planu uređenju Glavica, odnosno njegovim izmjenama iz 2018. godine, kada se iz HDZ-a jedini tome usprotivio vijećnik Marko Raos. Gradonačelnik Zoran Paunović nam, u jednom intervjuu iz 2022. godine, upravo na temu Glavice, nije komentirao ovaj UPU osim što je rekao kako on niti nije pomišljao biti gradonačelnik kad su se izdavale ranije građevinske dozvole.
Ivona Ćirak /foto M.D.(ilustracija)

- Oglas -