Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaNACIJA U IŠČEKIVANJU Možda se ne bude išlo na zatvaranje u svim...

NACIJA U IŠČEKIVANJU Možda se ne bude išlo na zatvaranje u svim županijama

U Banskim dvorima još uvijek traje sastanak užeg kabineta Vlade na kojem se definiraju najrestriktivnije mjere za suzbijanje pandemije još od proljetnog lockdowna, a epilog vijećanja još nije poznat. Naime, još nije posve sigurno hoće li se ugostiteljski objekti zatvoriti u cijeloj zemlji do Badnjaka.

 

Postoji prijedlog da se kafići i restorani zatvore samo u onim županijama gdje postoji porast broja novozaraženih od koronavirusa. Još se ne zna hoće li se ići na ovu blažu varijantu ili će se kafići i restorani zatvoriti u cijeloj zemlji ovaj tjedan.

Sličan prijedlog poslali su i epidemiolozi iz Referentnog centra za epidemiologiju Ministarstva zdravstva u ponedjeljak u dokumentu do kojeg je jučer došao Jutarnji list. Epidemiolozi su u tom dokumentu predložili da se kafići i restorani zatvaraju u onim županijama i jedinicama lokalne samouprave koje imaju veću 14-dnevnu incidenciju od prosjeka Hrvatske i u onim sredinama gdje škole prelaze na online nastavu.

Ni županijski stožer još uvijek nema informacije kakvo će zatvaranje biti i u kojom segmentima. Online nastava za srednje škole bi, kako vele, imala smisla jer se bilježi porast učenika u samoizolaciji. Danas ih je oko 3600, bez grada Splita i Makarske gdje Županija nije osnivač, a prošli tjedan ih je bilo 2900.

M. D. /foto Pixabay

- Oglas -