Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKANa Osejavi održana tradicionalna Zelena čistka: "Otužno je koliko se građevinskog otpada...

Na Osejavi održana tradicionalna Zelena čistka: “Otužno je koliko se građevinskog otpada svake godine iznova nakuplja”

Povodom Dana planeta Zemlja jučer je na poluotoku Osejava održana tradicionalna ekološka akcija Zelena čistka, koja je još jednom okupila veliki broj volontera i polučila, sudeći po količini uklonjenog otpada, značajan uspjeh.

Akciju je organizirala Udruga za održivi razvoj Osejava, ove se godine pridružio i Grad Makarska, a volonteri su se okupili u popodnevnim satima pred hotelom Osejava, odakle su se grupe volontera zaputile prema dogovorenim točkama, dok je u 19 sati nakon službenog završetka akcija organizirana zakuska za sve sudionike.

– Iza nas je još jedna Zelena čistka koja se već tradicionalno održala na Osejavi i protekla u odličnoj atmosferi.Hvala svima koji su doprinijeli održavanju ove akcije i svim ovim vrijednim volonterima na odazivu i doprinosu.Iako je vidljivo manje krupnog otpada koji je uklonjen u prethodnim akcijama, otužno je vidjeti koliko se građevinskog otpada svake godine iznova nakuplja.

Apeliramo na Grad i gradske službe da interveniraju i porade na kažnjavanju neodgovornih građevinara i vlasnika “luksuznih” objekata koji su očigledno glavni zagađivači Osejave – objavili su iz UZOR Osejava nakon završetka ovogodišnje “čistke”.

MD/foto UZOR Osejava

- Oglas -