Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaNa graničnom prijelazu Klek zaplijenjeno 7,4 kilograma heroina

Na graničnom prijelazu Klek zaplijenjeno 7,4 kilograma heroina

U poslijepodnevnim satima u petak, 1. travnja, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 46-godišnjak, državljanin Albanije, a u kojem je pronađeno gotovo 7,5 kilograma heroina, priopćili su iz Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

Nakon izvršene osnovne granične kontrole vozilo je izdvojeno u drugu liniju kontrole gdje se, u suradnji s djelatnicima carine, pristupilo pregledu vozila, kada je na stražnjem dijelu vozila uočena pregrada, odnosno bunker. Pregledu se priključio i vodič službenog psa za detekciju droga sa psom koji je reagirao na prisutnost droge u vozilu nakon čega se prestalo s pregledom te je zatražen nalog za pretragu.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku u jutarnjim satima u subotu, 2. travnja pretraženo je vozilo te je u spomenutom bunkeru pronađeno 14 pvc paketa s ukupno 7.463,7 g heroina.

Droga je uz potvrdu oduzeta, a albanski državljanin je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske.

MD/foto: PU Dubrovačko-neretvanska

- Oglas -