Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKANA GRADSKIM POZORNICAMA Što program Makarskog kulturnog ljeta donosi od 9.do 16.srpnja

NA GRADSKIM POZORNICAMA Što program Makarskog kulturnog ljeta donosi od 9.do 16.srpnja

Drugi tjedan na Makarskom kulturnom ljetu započinje u utorak 9.srpnja na centralnoj gradskoj pozornici, Kačićevom trgu, gdje će pred posjetiteljima nastupiti Gradska glazba Makarska, pod ravnanjem Bože Škarice.

Srijeda 10.srpnja nam donosi klasičnu glazbu i prvi ovoljetni koncert u Staroj franjevačkoj crkvi – pijanist Marin Limić i ove će se godine predstaviti makarskoj publici, a početak je u 21 sat.

Ljubitelji rock glazbe mogli bi, pak, u četvrtak 11.srpnja zaputiti se do Kačićevog trga procijeniti kako im se čini svirka grupe Afterfire koja dolazi s repertoarom rock’n’roll obrada.

Kako smo već pisali, svaki će petak ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta biti rezerviran za klapske nastupe – drugi ‘klapski petak’ po redu, 12.srpnja, pripada klapi Puntamika a početak je u 21 sat na središnjem gradskom trgu.

Subotnji program, 13.srpnja, posjetitelje će ugostiti u katedrali sv. Marka gdje i ove godine (također od 21 sat) gostuju Zagrebački solisti, što znači da ljubitelje klasične glazbe čeka još jedna večer vrhunskog muziciranja.

Nedjelja 14.srpnja donosi i možda najiščekivaniji događaj tjedna, na pozornici Ljetnog kina gdje nas od 21 sat čeka koncert Četiri tenora.

Foklorna večer na programu je idućeg dana, u ponedjeljak 15.srpnja ponovo na Kačićevom trgu, a ovaj će put uz domaćine iz FA Tempet nastupiti KUD Pleter iz Dugopolja.

Naposlijetku, događanja drugog tjedna Makarskog kulturnog ljeta zaključujemo s utorkom 16.srpnja, ponovo u katedrali sv.Marka, gdje nastupa Orkestar mladih glazbenika, studenata zagrebačke Muzičke akademije, pod ravnanjem našeg Mara Rice.
O.F.

- Oglas -