Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKANA DORADI Projekt Hrpina vrijedan 1,2 milijuna kuna ide tek nakon sezone

NA DORADI Projekt Hrpina vrijedan 1,2 milijuna kuna ide tek nakon sezone

Projekt uređenja trga Hrpina radit će se tek nakon turističke sezone. Podsjetimo da se s radovima trebalo krenuti još koncem prošle godine budući je javna nabava okončana u listopadu, no vlast je očito odustala zbog nekompletnog projekta koji nije obuhvaćao rješenje vodovodne, oborinske i elektro infrastrukture. Iako je najavljena nadopuna te je izvođač, firma Mata d.o.o.u veljači izjavila kako čekaju da ih se uvede u posao, gradonačelnik Zoran Paunović je odlučio povući “ručnu” i kako je rekao, napraviti projekt “kako spada”.

Očito je da nije jedini problem u tome što nedostaje rješenje za podzemnu infrastrukturu nego po svemu sudeći vlast želi malo drugačije rješenje. – Taj trg se radi samo jednom i zato sve treba biti u skladu s 21.stoljećem, kazao je veljači gradonačelnik.

Autorica projekta je inače arhitektica Vlasta Marčić koja je radila i na Kaštelu u Kotišini. Radi se o projektu vrijednom 1,2 milijuna kuna koliko je novca ostavljeno u proračunu.

Međutim, s obzirom na činjenicu da cijene građevinskih materijala lete u nebo, kao i mogućnost da se ide na novi projekt, pitanje je što će Grad moći napraviti s predviđenim iznosom.

– Kako sam već rekao, držim da je bolje da naprave najbolje rješenje i nije bitno hoće li to biti završeno do Nove godine ili do naredne sezone. Kao izvođač sam spreman čekati i ne dizati cijene ukoliko se ne dogodi neki veći skok. Već sam uplatio avans za kamen koji čini glavninu troška tako da ne očekujem značajnija povećanja zbog čega sam spreman raditi po ugovorenim uvjetima, kazao nam je Ivan Talaja iz Mata d.o.o.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -