Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOMUKE S POSLOVNIM PROSTORIMA Miće Primorac: Nisu mi dali prenamjenu, sad sam...

MUKE S POSLOVNIM PROSTORIMA Miće Primorac: Nisu mi dali prenamjenu, sad sam ostao i bez obrta i bez 4500 eura pologa

Jučer je bio drugi krug otvaranja ponuda za preostale gradske poslovne prostore, a kako je natječaj završio, odnosno jesu li i dalje ostali prazni prostori gdje je Vinarija Grabovac, te na Marineti 16, nije poznato jer popis zakupaca nije objavljen. Međutim, poznato je da su u međuvremenu neki zainteresirani ponuditelji odustali i zbog uvjeta i zbog cijene, premda je zapravo oboje bilo istaknuto u ovom rigoroznom natječaju. Jedan od njih je Miće Primorac koji je zajedno sa suprugom Rominom na Peškeri preko 20 godina držao trampulin i kebab. Međutim, Primorac i njegova obitelj odustali su jer im, kako kaže, nisu dozvolili prenamjenu prostora.

– Htjeli smo otvoriti fast food s kebabom, ali nisu nam dozvolili prenamjenu. Ja ne mogu ni otvoriti obrt s takvom ponudom koji oni traže, ja sam htio kebab, a oni traže kisela tijesta, plate, umake…Kad sam vidio da neću uspjeti dobiti prenamjenu, odustao sam, a sad mi ne žele vratiti 4500 eura. Gradonačelnik je rekao da kebab ne smijem držati i ako ga otvorim, da ću morati izaći iz prostora i odmah platiti pola. Odustao sam, iako sam ispunjavao uvjete, a kako su ih propisali nisu ni trebali raspisivati natječaj, ispričao je Primorac.

Na komentar kako je u uvjetima bilo navedeno što se točno traži on je odvratio kako je 27 tisuća eura godišnje previše novca da bi ih Grad na takav način uvjetovao.

Naime, za navedenu adresu istaknuto je kako ponuda mora uključivati široku ponudu vina, prirodnih sokova i ostalih pekarskih proizvoda od kiselog tijesta u kombinaciji s narescima karakterističnim za naše podneblje. Također su obvezne četiri tematske večeri godišnje.

Kaže kako je trampulin držao na Peškeri od 1998. godine. – I to sam dobio na natječaju, kao i ovaj prostor. Ja neću umrit od gladi, ne bojim se, a ni njihova neće dovijeka goriti, kaže Primorac.

Ivona Ćirak/ foto O.F.

 

- Oglas -