Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaMOSTAR : Sedma osoba preminula u Hercegovini od koronavirusa

MOSTAR : Sedma osoba preminula u Hercegovini od koronavirusa

Još jedan muškarac preminuo je u subotu u Covida-19 u bolnici u Mostaru čime se broj ukupno preminulih osoba na području Hercegovine od posljedica zaraze koronavirusom povećao na sedam, a zdravstvene vlasti strahuju da bi u sljedećim tjednima epidemija mogla uznapredovati.

Kako je priopćeno na konferenciji za novinare Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) 61-godišnji muškarac iz Konjica preminuo je u prijepodnevnim satima nakon što se danima nalazio u kritičnom stanju priključen na respirator.

Time se broj preminulih u Konjicu povećao na dvije osobe, dok je to peta žrtva koronavirusa u HNŽ-u. Ukupno je u posebno uređenoj Covid-bolnici preminulo sedam osoba, od čega su dvije s područja Županije zapadnohercegovačke (ŽZH).

U BiH je do subote zabilježeno 19 smrtnih ishoda.

Područje Hercegovine je drugo s najviše zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini nakon banjolučke regije. Ukupno je u HBŽ-u 99 osoba pozitivnih na testiranje na koronavirus dok je u ŽZH-u 39 osoba pozitivno.
Zbog rasta broja zaraženih tamošnje su zdravstvene vlasti izrazile neslaganje s odlukom vlasti entiteta Federacije BiH da se od sljedećeg tjedna postupno liberalizira kretanje starijih osoba i onih ispod 18 godina.
”Među nama su ljudi bez simptoma koji šire zarazu, to treba shvatiti ozbiljno! Budite u kući, tad ćemo stvari imati pod kontrolom. Sad ništa nemamo pod nadzorom“, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Mario Kordić.
Infektolog dr. Jurica Arapović rekao je kako treba dodatno postrožiti mjere kako se ne bi izgubio nadzor nad koronavirusom u Hercegovini.

On je izvijestio i kako je zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hercegbosanskoj županiji sa sjedištem u Livnu.

Hina

- Oglas -