Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaMOST: Nije bilo stvarne volje za dogovorom u Domovinskom pokretu

MOST: Nije bilo stvarne volje za dogovorom u Domovinskom pokretu

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja ocijenio je u nedjelju, nakon prekida predizbornih pregovora o koaliciji s Domovinskim pokretom, da nikakve stvarne volje za dogovorom nije bilo, i ponovno najavio da Most izlazi samostalno na izbore uz nekompromitirane ljude kao partnere.

“Most je dosad na sve izbore izlazio sam. Sada smo zbog ovih izvanrednih okolnosti tražili partnera, i našli smo ih, samo što to nije gospodin Škoro i ljudi oko njega”, izjavio je Grmoja poslijepodne na konferenciji za medije u Zagrebu

Rekao je da je Most pronašao nove, nekompromitirane ljude s kojima će izaći na parlamentarne izbore.

“Na slobodnom političkom tržištu su oni koji su pokazali što znaju, a oni koji nisu na političkom tržištu, ti još nisu pokazali što znaju i takve želimo”, kazao je Grmoja ne otrkivajući detalje o kakvim se partnerima radi.

Upitan o razlogu prekida pregovora s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, Grmoja je izrazio mišljenje kako stvarne volje za dogovorom u Domovinskoj koaliciji nije ni bilo.

“To sad pokazuju ove riječi koje su upućene preko Škorinog Facebook statusa”, kazao je. Grmoja dodaje da je Škorina izjava kako bi Most svoju odluku o prekidu pregovora ‘trebao ovjeriti kod javnog bilježnika’ – ispod svake razine.

Politički tajnik Mosta također je ustvrdio kako se u pregovorima s Domovinskim pokretom, ‘osjećala težina HDZ-ovih otrovnih strelica’ i poruke da se sa svima, pa i sa Škorom može surađivati, ali da se s Mostom ne može.

Upitan je li koaliranje s Mostom bila prepreka Škorinom Domovinskom pokretu za eventualnu suradnju s HDZ-om nakon izbora, Grmoja je kazao da su to rekli iz HDZ-a, a da njihove tvrdnje o Mostu kao nepouzdanom partneru, sada ponavlja i Škoro.

Grmoja nije želio otkriti na koje je ljude mislio, kada je u govorio o financijerima i sponzorima koji stoje iza Domovinskog pokreta i Škore.

“Ja bih volio da Škoro samostalno donosi svoje odluke, ali ti ljudi, taj krug oko njega, na žalost ima velik utjecaj. (…) Ali to je odabir gospodina Škore, svatko bira svoje suradnike”, poručio je.

Da Most na predstojeće parlamentarne izbore izlazi samostalno potvrdili su čelnici Mosta na videosnimci na Facebooku, navodeći kako se pokazalo da suradnja s Domovinskim pokretom “nije čista priča”, te kako je bilo jasno da do koalicije s Miroslavom Škorom neće doći.

Hina /foto D. Antonini

- Oglas -