Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaMISA U SIROBUJI Vjernici ispred Crkve

MISA U SIROBUJI Vjernici ispred Crkve

U župnoj crkvi u splitskom predgrađu Sirobuja i na Uskrsni ponedjeljak je služena misa, a grupa vjernika se nalazila ispred crkve, jer skladu s naputcima Stožera civilne zaštite o ograničavanju društvenih okupljana zbog epidemije, ulazak nije bio dopušten.

“Policija je onemogućila ulaz vjernicima u Crkvu pa su oni stajali na prostoru ispred  crkve u vrijeme dok sam ja služio misu unutra,” rekao je za Hinu župnik don Josip Delaš.

Kaže da će i ubuduće nastaviti služiti  mise. Na upit kako komentira stajališta i crkvenih i svjetovnih vlasti koje izražavaju protivljenje održavanju misa u Sirobuju, radi preventivnih mjera sprječavanja širenja epidemije koronavirusa, don Delaš je kazao kako je njegova dužnost biti s vjernicima.
“Ove mise služim u kršćanskom duhu po kojem je moja dužnost  biti s vjernicima,” kazao je on.
U splitskoj policiji su rekli da je policija danas postupala u Sirobuji tako što je  građane podsjećali na mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite o ograničenjima društvenih okupljanja u koja se ubrajaju i mise.

Splitsko-makarska nadbiskupija ogradila se u nedjelju od ponašanja, izjava i stavova svećenika don Josipa Delaša koji je jučer jutros usprkos zabrani zbog epidemije, održao uskrsnu misu u župnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji tijekom koje se dogodio napad na novinare.

Hina

- Oglas -