Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaMOZAIKMICHELINOV VODIČ 2020: Uvršteno osam restorana s područja Splita, restoran Jeny jedini...

MICHELINOV VODIČ 2020: Uvršteno osam restorana s područja Splita, restoran Jeny jedini s Makarske rivijere

Osam restorana s područja Splita uvršteno u Michelinov vodič za 2020.
Splitski restorani Kadena, Zoi, Zrno Soli, Dvor, Konoba Trs i Jeny dobili su Michelinovu preporuku, a Konoba Trs i Konoba Škoj dobile su Michelinovu oznaku Bib Gourmand.

U Michelinov vodič za 2020. godinu uvršteno je ukupno 70 restorana iz svih krajeva Hrvatske, čime je hrvatska gastro scena obogaćena sa sedam novih domaćih restorana koji nose Michelinovu preporuku. S područja Makarske rivijere u ovaj vodič uvršten je restoran Jenny u Tučepima.

„Čestitam svim restoranima iz Splitsko-dalmatinske županije koji su zavrijedili prestižna Michelinova priznanja. Ponosni smo što su vrhunski hrvatski restorani naši dugogodišnji partneri i što su svojim umijećem i predanošću vrhunskom iskustvu svojih posjetitelja, zaslužili mjesto u Michelinovom vodiču. Kvalitetu hrvatskih restorana iz godine u godinu potvrđuju Michelinova priznanja i nama u METRO je iznimno drago što nam suradnja s Michelinovim vodičem omogućuje da i na ovaj način budemo dio uspjeha vrhunskih hrvatskih restorana.

U trenutnim okolnostima, kada su ugostitelji suočeni s izazovima u poslovanju, Michelinova priznanja mogu doprinijeti pozicioniranju hrvatskih restorana na gastronomskoj karti izvrsnosti i zato mi je drago što METRO i na ovaj način može dodatno podržati promociju hrvatske gastronomije“, rekla je Ivana Verunica, direktorica METRO centra u Splitu.
M. D.

- Oglas -