Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMakarski vatrogasci dobili novo vatrogasno vozilo vrijedno preko 300.000 eura

Makarski vatrogasci dobili novo vatrogasno vozilo vrijedno preko 300.000 eura

Javna vatrogasna postrojba grada Makarske dobila je vrijednu prinovu u voznom parku, kombinirano vatrogasno vozilo s mogućnošću gašenja požara vodom, pjenom i prahom, vrijedno preko 300.000 eura.

Makarski vatrogasci su se zahvalili svima koji su sudjelovali u nabavci vozila, prije svega Gradu Makarskoj a specifikacije vozila objavio je na svom FB profilu gradonačelnik Zoran Paunović, zaključivši da postrojba sada posjeduje sva vozila propisana Pravilnikom o minimumu tehničke opreme i sredstava vatrogasnih postrojbi.

Kako je naveo, radi se o kombiniranom vatrogasnom vozilu koje ima spremnik vode od 6500 l, spremnik za pjenilo od 300 l, sustav za gašenje prahom, izolacijski aparat za zaštitu dišnih organa, vitlo za samoizvlačenje, dva navalna vitla dužine 50 m, dvodijelne ljestve maksimalne dužine 8 m te bacač vode dometa 55 m.

-Vrijednost vozila je 305 250€ i ono jamči da naši vatrogasci imaju najmoderniju opremu, kako bi mogli zaštiti nas i našu imovinu, a pritom i sami ostati sigurni – objavio je Paunović.
O.F.

izvor: Facebook/ Zoran Paunović
- Oglas -