Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaMAKARSKI FANOVI NA VIJEST O SMRTI BALAŠEVIĆA: Bilo je časno živjeti s...

MAKARSKI FANOVI NA VIJEST O SMRTI BALAŠEVIĆA: Bilo je časno živjeti s Đoletom

Vijest o smrti kantautora Đorđa Balaševića rastužila je u petak ne samo njegove brojne fanove nego, kazali bi, i cjelokupnu javnost na prostoru nekadašnje države. Slavni pjevač preminuo je u 67.godini u Novom Sadu, bio je pozitivan na koronavirus a stanje mu se naglo pogoršalo u petak.

Balašević je vjernu skupinu obožavatelja imao na Makarskoj rivijeri, i to pravih fanova koji su organizirano pohodili njegove nastupe u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Austriji.

– Putovali smo na koncerte od Maribora, Ljubljane, Zagreba, Splita, Novog Sada, Beča, po 14 sati autobusom kada je trebalo – govori nam Tina Franković Međurečan, koja je zajedno s Ksenijom Protrkom, Tinom Stapić, Tinom Erceg, Nenom Erceg, Gogom Ćulav, jedan od najvjernijih fanova Balaševićeve glazbe i stihova na našem području.

-Makarska grupa već je bila i poznata na njegovim koncertima, na kojima se redovito vidio transparent ‘Đole, voli te Makarska’, a i sam pjevač bi ih, prisjeća se Tina, redovito primjećivao u publici.

– Svaki put nas je pozdravio. Kazao bi „pozdravljam moje iz Makarske” a svi su nas znali po transparentu, i po poziciji desno ispod Dujina klavira u prvom redu – dodaje Tina Franković Međurečan.

Posljednji put Balaševića su gledali prije malo više od godinu dana. – Koncert na Bogojavljenje je ušao u tradiciju jer smo putovali svake godine, a lani, 19. siječnja 2020. je bio zadnji na kojem smo bili. Nismo slutili da je posljednji jer bi se tu našle sve dobre duše iz Sarajeva, Beograda, Slavonskog Broda, Požege, Mostara, Zadra,Pule, Kotora .. i ta su prijateljstva nešto najvrijednije što smo svi zauvijek urezali u srca i vezali uz Đoleta.

Jako nas je zatekla ova tužna vijest, kao što je Đole napisao: ‎”Kažu da osetiš kad nekog dragog vidiš poslednji put. Ja to tad nisam osetio, čak ni kao slutnju, ni kao najprekriveniji nagoveštaj. ” – kaže nam Tina Franković Međurečan.

O.Franić / foto: privatni album

- Oglas -