Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMAKARSKA Započela podjela uskrsnih poklon bonova umirovljenicima

MAKARSKA Započela podjela uskrsnih poklon bonova umirovljenicima

Danas je u Makarskoj započela podjela uskrsnih poklon – bonova koje ostvaruju svi umirovljenici s prebivalištem na području Grada Makarske čiji mjesečni iznos svih mirovina ne prelazi 3.500,00 kuna – objavili su jutros iz Grada Makarske.Podjela poklon – bonova održava se u prostoru Matice umirovljenika Makarska, na adresi Marineta 15, od 08,00 do 12,00 sati.

Pravo na poklon-bon ostvaruju:

• umirovljenici koji su cijelu mirovinu ostvarili u Republici Hrvatskoj, temeljem Popisa umirovljenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje,

• umirovljenici koji su mirovinu ostvarili temeljem djelomičnog staža u Republici Hrvatskoj i u inozemstvu, temeljem Popisa umirovljenika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje uz obvezno predočenje potvrda tuzemne (iz Hrvatske) i inozemne mirovine,

• umirovljenici koji su mirovinu ostvarili isključivo radnim stažem u inozemstvu, uz potvrde o visini inozemne mirovine.

Podjela poklon – bonova održava se u prostoru Matice umirovljenika Makarska, na adresi Marineta 15, od 08,00 do 12,00 sati, prema slijedećem rasporedu:

• u ponedjeljak, 4. travnja 2022. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: A, B, C, Č i Ć,

• u utorak, 5. travnja 2022. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: D, DŽ, Đ, E, F, G, H, I, J i K,

• u srijedu, 6. travnja 2022. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: L, LJ, M, N, NJ i O,

• u četvrtak, 7. travnja 2022. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: P i R,

• u petak, 8. travnja 2022. godine, za umirovljenike čija prezimena započinju slovima: S, Š, T, U, V, Z i Ž.

• u ponedjeljak i utorak, 11. i 12. travnja 2022. godine za umirovljenike koji poklon – bon nisu preuzeli od 4. do 8. travnja 2022.

Prilikom preuzimanja poklon – bona obvezno je na uvid dati osobnu iskaznicu umirovljenika.

Također, molimo građane da se prilikom preuzimanja poklon – bonova pridržavaju uputstva Stožera civilne zaštite, te sa sobom ponesu i vlastitu kemijsku olovku. Poklon – bon moći će preuzeti i druga osoba, a u tom slučaju uz osobnu iskaznicu umirovljenika (i ostale potrebne potvrde ako se radi o djelomičnoj ili cijeloj mirovini ostvarenoj u inozemstvu) na uvid se mora dati i osobna iskaznica osobe koja preuzima poklon – bon.

Kako dodaju iz Grada, poklon bon moći će se iskoristiti u trgovinama Apfel d.o.o. te Konzum d.o.o. isključivo na adresi Vrgorački put 1 i Veliko Brdo 1 A, do zaključno s 30. travnja.

MD/foto Grad Makarska

- Oglas -