Nedjelja, 3 prosinca, 2023
NaslovnicaMOZAIKŽivotMAKARSKA U dvorani Vatrogasnog doma održana radionica Od ideje do projekta

MAKARSKA U dvorani Vatrogasnog doma održana radionica Od ideje do projekta

Sinoć održana radionica “Od ideje do projekta” popunila je dvoranu Vatrogasnog doma u Makarskoj, okupivši brojne koji planiraju pokrenuti vlastiti posao, kao i one koji su nedavno započeli s radom.

Interakcija bila zanimljiva budući su neki već uspješno okončali proces ostvarivanja bespovratnih sredstava iz modela samozapošljavanja HZZZ-a ili upravo pišu svoj projekt. Stoga je ovo je bila odlična prilika da se čuju živa iskustva i zapažanja – prenose iz Udruženja obrtnika Makarske rivijere.

Prisutne je pozdravila Lidija Vukadin Vranješ, ravnateljica Makarske razvojne agencije MARA i najavila buduće edukativno-informativne radionice u suradnji sa Udruženjem obrtnika Makarska.

Mladen Buvinic objasnio je ciljeve i izazove poduzetništva sa naglaskom na važnost i bit poslovne ideje.

Potom je sudionicima prezentirao sve što je potrebno napraviti u fazi od ideje do tržišta.

Upravo to je idealno definiralo elemente poslovnog plana kao ključnog dokumenta u procesu prijave za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu samozapošljavanja.

Proces prijave i njegove bitne dijelove, bodove, suradnju sa HZZO-om, važnost iskustva i obrazovanja Mladen Buvinic prezentirao je u završnici zanimljivog predavanja.

Još jednom ističemo da MARA-Makarska razvojna agencija kao operativni suradnik stoji svima na raspolaganju konkretnim savjetima i uslugom pomoći oko izrade projekata i na taj način olakšava one prve i najvažnije poduzetničke korake – poručuju iz UOM.

MD/foto Facebook

- Oglas -