Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMAKARSKA Predstavljen Sportsko-kulturni centar Apfel: 80 milijuna vrijedan projekt otvara vrata u...

MAKARSKA Predstavljen Sportsko-kulturni centar Apfel: 80 milijuna vrijedan projekt otvara vrata u listopadu

U sali hotela Biokovo danas je pred brojnim uzvanicima predstavljen budući Sportsko-kulturni centar Apfel, projekt težak oko 80 milijuna kuna koji će gradu Makarskoj u skoroj budućnosti ponuditi novi sportski, ali i kulturni i zdravstveni sadržaj. Istaknuli su to na današnjem predstavljanju vlasnik Apfela Mijo Pašalić te izvršni direktor tvrtke Matko Pašalić, najavivši otvaranje centra u listopadu ove godine.

– Ideja o sportsko-kulturnom centru javila se u krugu obitelji, te smo je privatno razvijali gotovo dvije godine. Danas, kad smo već ozbiljno odmakli s građevinskim radovima, prvi put predstavljamo projekt u javnosti. Oduvijek smo bili vrlo konkretni, pa tako i sada. Sama vizija nas ne zadovoljava, imperativ je na realizaciji. Okviri centra su danas i više nego vidljivi.

Ponosni smo da će centar svim stanovnicima Makarskog primorja, ali i našim gostima ponuditi „ono malo više” u segmentu kulture, zdravstva i sporta – da se više za dobru kazališnu predstavu ili koncert ne mora ići u Split, da Vam je specijalistički pregled brzo i lako dostupan, da djeca imaju prostor za igru u prirodi i sportske utakmice. Jer to su one male, ali presudne razlike.

Početak je ovo jedne nove, lijepe priče, u kojoj ima mjesta za sve dobre ideje – kazao je Matko Pašalić. Sam projekt je djelo makarskog arhitekta Ivana Lukića.
Više detalja o budućem centru, koji će se prostirati na 14.000 m2 na istočnom ulazu u Makarsku, Pašalić je potom otkrio u vizualnoj prezentaciji.

Na više od 4.300 m2 unutarnjeg prostora smjestili su se kulturni, zdravstveni i sportski sadržaji. Iz Apfela ističu i multifunkcionalnu prezentacijsku dvoranu s 360 sjedećih mjesta, predviđenu za održavanje kazališnih i kino predstava, koncerata, kongresa i seminara. Najavljuju dvoranu s parketnom podlogom, te drugu sportsku dvoranu s umjetnom travom, teren za padel, tri fitness dvorane i teretane opremljene po najsuvremenijim standardima koje će zadovoljiti i rekreativce i profesionalne sportaše, sve s pripadajućim servisnim prostorima. Bit će tu i dječja igraonica, cafffe bar/pizzeria, te grupa prostora zdravstvene namjene na drugom katu kompleksa, koja će tvoriti mozaik osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga.

Na vanjskom dijelu nalaze se tenis teren, igralište za mali nogomet s podlogom od umjetne trave i dječje igralište.U mediteranskom vrtu koji se prostire na 2.500 m2, u okružju maslina, smjestile su se tri sjenice s roštiljima, kao idealno mjesto za neformalna druženja, poslovna ili obiteljska.

Kako su najavili na današnjem događanju, poseban naglasak biti će na programima koji će se održavati u centru, pa iz cjelogodišnjeg plana aktivnosti izdvajaju organizaciju seminara i kongresa, ugošćavanje predstava i koncerata, kino projekcije, ponude osnovnih i specijalističkih zdravstvenih usluga, svakodnevni fitness program, proslave dječjih rođendana, sportsku školu za najmlađe, momčadske sportove na zatvorenim i otvorenim sportskim terenima, organizacija team buildinga za tvrtke, dječju igraonicu, korištenje sjenica s roštiljem, te još mnoge druge sadržaje.Od periodičnih programa najavljuju Festival satire, Dane Slavonije, različita dječja sportska natjecanja…

Prezentaciju su popratili brojni gosti iz Makarske i Dalmacije, bio je tu gradonačelnik Zoran Paunović i zamjenica Antonia Radić Brkan, bivši gradonačelnik Jure Brkan, predsjednik splitskog HNK Hajduk Luka Jakobušić i drugi.
MD/foto MD

- Oglas -