Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMAKARSKA Od ponedjeljka 27. ožujka kreće predaja zahtjeva za sufinanciranje srednjošolskog prijevoza

MAKARSKA Od ponedjeljka 27. ožujka kreće predaja zahtjeva za sufinanciranje srednjošolskog prijevoza

Prema novoj odluci koju je Gradsko vijeće usvojilo 17. ožujka Grad Makarska će prijevoz srednjoškolaca koji nastavu pohađaju van Makarske (u Omišu i Splitu) za ovo polugodište sufinancirati s 25% iznosa propisane cijene, kao i razliku od propisane do komercijalne cijene prijevoznika, prema cijeni formiranoj na dan 9. siječnja 2023., odnosno početkom 2. polugodišta. Zahtjevi se predaju od ponedjeljka 27. ožujka na Pisarnici Grada Makarske (soba broj 7), a mogu se preuzeti u sobi broj 14 ili na Internet stranici Grada Makarske na poveznici https://makarska.hr/zahtjevi-i-obrasci

Jednim zahtjevom ostvaruje se pravo na refundaciju troška za prva tri mjeseca 2023. te na isplatu troška do kraja školske godine 2022./2023., a uz njega treba priložiti:
a) kopiju osobne iskaznice roditelja/staratelja (obostrano)
b) kopiju dokumenta na kojem je vidljiv IBAN I OIB roditelja/staratelja
c) potvrdu o upisu učenika u srednju školu u Splitu ili Omišu u školskoj godini 2022./2023.(potvrda se može ishoditi i putem sustava e-Građani)
d) dokaz o OIB-u za učenika
e) kopiju đačke iskaznice

Ukupan iznos propisane mjesečne cijene putne karte za Split iznosi 252,57 eura/1.903,00 kune, a za Omiš 184,62 eura/1.391,00 kuna, od čega 75% navedenih iznosa sufinancira Vlada Republike Hrvatske, a ostatak od 25% sufinancira Grad Makarska.

Osim navedenog iznosa od 25% sufinanciranja prijevoza Grad Makarska snosi i trošak razlike od propisane cijene putne karte temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske do komercijalne cijene prijevoza prijevoznika Promet Makarska d.o.o. na dan 9. siječnja 2023. godine.

Pravo na sufinanciranje prijevoza priznaje se podnositelju zahtjeva ako roditelj/staratelj/udomitelj i učenik imaju prebivalište u gradu Makarskoj u trenutku predaje zahtjeva.

Odluka o isplati naknade troška prijevoza i zahtjev roditelja/staratelja/udomitelja učenika srednjih škola za priznavanje prava na isplatu troška prijevoza učenika i refundaciju za siječanj, veljaču i ožujak dostupni su na poveznici.
izvor: Grad Makarska

- Oglas -