Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMAKARSKA Muškarac i dvije žene prijavljeni zbog pokušaja iznude

MAKARSKA Muškarac i dvije žene prijavljeni zbog pokušaja iznude

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe, jednim muškarcem i dvije žene za koje je utvrđeno da su zajedno i dogovorno na štetu bliske osobe ostvarili obilježja kaznenog djela Iznuda u pokušaju, dok je muškarac prijavljen i za kazneno djelo Tjelesna ozljeda i kazneno djelo Prijetnje, a sve na štetu dvije bliske osobe – javlja PU splitsko-dalmatinska.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnji muškarac, dok se nalazio u društvu 40-godišnje žene, u srijedu 24. svibnja 2023.godine u kući fizički napao oštećenog udarivši ga palicom po ruci nakon čega ga je zaključao u sobu, ne dopuštajući mu da izađe, te je čitavo vrijeme dok se oštećeni nalazio u sobi mahao mačetom i noževima vičući da će ga ubiti, dok mu je 40-godišnjakinja upućivala prijetnje.

Također, 33-godišnjak je oštećenom zaprijetio da će ubiti njegovog bliskog srodnika i članove obitelji. Muškarac i žena su nakon toga telefonski nazvali 47-godišnjakinju koja je također preko telefona prijetila oštećenom. Utvrđeno je da s od oštećenog tražili da potpiše dokumentaciju temeljem koje bi 33-godišnjak, 40-godišnjakinja i 47-godišnjakinja ostvarili imovinsku korist, a naveli su mu da to mora učiti u naredna dva dana, nakon čega su ga pustili.

Nakon zaprimljene prijave pronađene su i uhićene tri osobe nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Također, obavljena je i pretraga stana koje koristi 33-godišnji muškarac, te je pronađeno i oduzeto zračna puška s pripadajućim streljivom, tri noža, zavrtanj za davljenje, gumena palica, a od 40-godišnjakinje su privremeno oduzeti mač, dva noža i teleskopska palica.

Uz kaznenu prijavu 33-godišnjak i 40-godišnjakinja su privedeni pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnjakinje kaznena prijava biti podnesena redovnim putem. Oštećeni je zatražio liječničku pomoć, utvrđene su mu ozlijede u vidu hematoma.

Također utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog – izvjestila je policija.

Kako piše Index, prijavljeni su brat i dvije sestre oštećenog.

MD/foto MD

- Oglas -