Ponedjeljak, 11 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKAMAKARSKA Mladić odveden na prekršajni sud zbog nekoliko teških prometnih prekršaja -...

MAKARSKA Mladić odveden na prekršajni sud zbog nekoliko teških prometnih prekršaja – sud odredio zadržavanje

Kako javlja PU splitsko-dalmatinska jučer 20. studenog 2023.godine, u 00: 5 sati, policijski službenici Policijske postaje Makarska u Makarskoj su obavili kontrolu nad 22-godišnjim vozačem motocikla.Obavljenom kontrolom utvrđeno je da 22-godišnjak upravljao motociklom kao mladi vozač pod utjecajem alkohola (0,39 g/kg), na motociklu nije imao istaknutu vidljivu registarsku pločicu i upravljao je motociklom iako mu je poništena vozačka dozvola zbog negativnih bodova. Također, 22-godišnjak je odbio na zahtjev policijskog službenika testiranje na prisutnost droge u organizmu.

Provedenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 22-godišnjak svojim ponašanjem ostvario veći broj teških prometnih prekršaja i to iz članka 244. stavka 4. iz članka 286. stavka 12., iz članka 199. stavka 1. i iz članka 282. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je uz optužni prijedlog danas odveden na Općinski prekršajni sud u Makarskoj.

Nakon dovođenja, s obzirom na to da se okrivljenika tereti za prekršaje koji spadaju u najteže prometne prekršaje, a imajući u vidu da je 22-godišnjak do sada pravomoćno kažnjavan zbog istih ili sličnih prekršaja, sud mu je odredio zadržavanje u trajanju od 14 dana.

Također, 22-godišnjak je proglašen krivim za prekršaje koji su mu stavljeni na teren u optužnom prijedlogu i izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od 14 dana i i ukupna novčana kazna u visini 2.075 € – izvijestila je splitska policija.
MD/foto MD

- Oglas -