Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMajka se zahvalila makarskom spasiocu što joj je ljetos spasio sina, a...

Majka se zahvalila makarskom spasiocu što joj je ljetos spasio sina, a mi otkrivamo tko je skromni junak

Da nije bilo majke 5-godišnjaka koja se javno, na jednoj makarskoj Fb stranici, odlučila zahvaliti makarskom spasiocu Anti Mihovilu Mileti je od gušenja spasio njezina sina, ova priča nikad ne bi izašla u javnost. A ne bi izašla jer je 21-godišnji mladić koji je pribrano reagirao i spasio dječaka u kolovozu, kad se (zamalo kobni) događaj zbio, samozatajno odbio govoriti o priči s makarske plaže. Mladi Makaranin kojemu je ovo prva godina iskustva u Baywatchu, iako je kao član boksačkog kluba Predator aktivan u sportu, skromno je tad kazao kako je sasvim normalno reagirao i kako bi to učinio svatko.

Međutim, majka malenog Patrika Maja Kolar očito ne misli kako se takva reakcija podrazumijeva, niti se iz njezine priče iščitava kako to može baš svatko. Jer Ante je došao nakon dvojice ljudi koji nisu uspjeli spasiti dječaka iako su pokušavali isto kao i on.

Uglavnom majka je svoju zahvalu mladiću uputila putem društvenih mreža, kazavši kako mu ne zna ime no da se nada da će zahvala doći do njega. Njezin ganutljivi post donosimo u cijelosti.

– Ovo nije uobičajen post. Ovo je jedna velika zahvala spasiocu koji je 30.08. oko 17h popodne mojem djetetu dao novi rođendan.

Naime, taj dan bili smo na plaži pokraj tobogana, a odmah do njega je i kućica sa spasiocem. Inače smo uvijek kojih 100 metara niže na plaži kod kafića Bruscheta, ali taj dan je bila bas užasna gužva i jedino mjesto je bilo baš kojih 5m od spasioca.

Da skratim, moj 5-godišnjak i ja uzeli smo krafnu od tete koja ih prodaje na plaži. Prošle godine su bili odlične i jeo ih je onda skoro svaki dan jednu..

Sjeli smo jedan pokraj drugoga i počeli jesti krafne i u jednom trenutku on se počeo gušiti. Udarac po leđima nije pomogao, kao ni moj Heimlichov hvat. Kako maleni nije mogao do zraka, vikala sam da trebam pomoć i odmah su doletjela dva jača čovjeka. Jedan od njih je napravio zahvat ali ništa, drugi ga preokrenuo za noge, ništa. On je padao s nogu, usna mu plavila, horor koji ni jednom roditelju ni djetetu ne želim da iskuse..

U tom trenu je dotrčao nas spasioc u svakom smislu te riječi i nekoliko puta mu napravio zahvat da bi napoookon ogrooman komad krafne izletio van. Krafna je bila dosta suha i teško ju je bilo za žvakati i ne znamo kako, ali jednostavno je komad skliznuo u grlo i tamo zapeo.

Da nismo taj dan bili tu gdje smo bili, ne želim ni pomišljati kako bi sve završilo. Ovako smo sretni što Makarska ima odličnog spasioca, sumještanina, kojeg u stresu i svemu nismo pitali za ime ali smo idući dan barem odnijeli čokoladu… Iako, nema te zahvale koja se ni riječima ne može opisati kada vam netko spasi dijete.

Hvala ti još jednom od srca spasioče, ako ova priča dođe do tebe, poručila je mama u postu koji je u vrlo kratkom vremenu skupio preko 500-tinjak lajkova.

Antu smo kontaktirali ponovno i kazao je kako je bio dirnut kad je pročitao majčinu zahvalu.

– Uistinu je veliko zadovoljstvo i prelijep osjećaj, rekao nam je Ante.

Ivona Ćirak /foto MD, privatni album

 

- Oglas -