Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaRIVIJERAPodgoraLIJEPA VIJEST U JEKU IZBORA Podgorski par pataka Kate i Mate dobili...

LIJEPA VIJEST U JEKU IZBORA Podgorski par pataka Kate i Mate dobili podmladak

Kate i Mate Podgori su vjerni. Nisu od one sorte pataka koje dolete jedan dan u godini kako bi iskoristile svoje pravo na glas…pardon, kvakanje, i odredile život ostaloj peradi u mjestu.

Ne, Kate i Mate par je pataka koji u Podgori živi već četiri godine, a u znak zahvalnosti, nekolicina Podgorana je prije par mjeseci vijećala u portu i odlučno donijela demografske mjere kako bi patke s podgorskim prebivalištem mogle na život donijeti podmladak.

Napravili su im kućicu, i evo, nema dva dana da je na svijet došlo osam slatkih malih pačića koji još uvijek ne znaju niti trebaju znati s koje je političke liste bila ekipa koja im je osigurala budućnost.

Oni nisu nikome ništa dužni, a Kate i Mate, složni par koji ne zamjera Podgori iseljavanje, naprotiv, paše im manja gužva, ne traže puno. Nisu im bitne ni koncesije za ležaljke, ni posao na općinskim jaslama, ne interesira ih širenje plaža jer su ionako uglavnom u portu, a koliko je poznato, nemaju ni građevinsku firmu pa da pucaju na nekakve poslove. Bilo im je samo bitno da imaju svoju kućicu i da u njoj mogu sigurno stvoriti dom za svoje mladunce.

Nakon četiri godine, taman onoliko koliko traje jedan mandat, u tome su i uspjeli. No za razliku od političkog mandata kojega obilježe podjele, Kate i Mate mještane su povezali; podmlatku su se, naime, podjednako veselili svi mještani!

Do sljedećih izbora, uz ovakvu skrb brižnih mještana, podgorske patke možda više i neće biti – manjina.
Ivona Ćirak /foto:Magda Majur

- Oglas -