Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaMOZAIKŽivotKristijan Rubinić i Nataša Šustić kralj i kraljica prvog izdanja Apfel Arena...

Kristijan Rubinić i Nataša Šustić kralj i kraljica prvog izdanja Apfel Arena Makarska Half Marathona

Kristijan Rubinić iz AK Jastreb 99 iz Jastrebarskog apsolutni je pobjednik prvog izdanja Apfel Arena Makarska Half Marathona, utrke na 21,1 kilometar koja se danas u vrlo jakoj konkurenciji natjecateljica i natjecatelja iz devet zemalja održala u Makarskoj.

Rubiniću je za od starta do cilja (ispred Apfel Arene), odnosno oko Makarske preko Tučepi do Podgore i natrag, trebao samo 1 sat, 13 minuta i 45 sekundi, što je fantastičan rezultat s obzirom na iznimno vruće vrijeme za ovo doba godine te konfiguraciju ove prekrasne staze gdje se Biokovo doslovno stapa s morem. Staze, kako smo slušali od natjecatelja po završetku, koja ih je u svakom smislu fascinirala.

- Oglas -

U cilj je 22 sekunde kasnije stigao naš najbolji Ironman i promotor Apfel Arena Makarska Half Marathona Andrej Vištica dok je treći bio izvrsni slovenski triatlonac i prvak Jaroslav Kovačič (1:16:15). U vrlo jakoj konkurenciji za njima su i bez postolja ostala poznata šampionska imena poput Ante Živkovića, Marina Koceića, Zdravka Jadrijeva…

Vrlo zanimljiva, puna jakih imena, bila je i utrka u ženskoj konkurenciji. Pobijedila je izvrsna Splićanka, svestrana Nataša Šustić, također promotorica naše utrke, za 21,1 kilometar joj je trebao 1 sat, 25 minuta i 1 sekunda. Hrvatska olimpijka, ultramaratonka i državna rekorderka Marija Vrajić bila je druga s 1:26:30 dok je treća bila Francuskinja, česta pobjednica maratonskih i polumaratonskih utrka, Zoe Hamel.

U utrci štafeta (3x7km) kod muškaraca najbrži su bili oni koji su svojim nazivom željeli “prevariti” konkurenciju. Ivo Katušić, Ivan Gale i Mario Kalpić skrivali su se iza naziva “Stari i nemoćni”, ali su kroz cilj su projurili nakon samo 1:17:25. Kod žena, najbrže su u štafeti bile mama i kći Manđeralo, Dijana i Naomi, s velikim pojačanjem za treći dio, bila im je to iskusna i uspješna Helena Gleđa (1:32:35). Štafeta TNK Talić bila je najbrža u mješovitoj konkurenciji, Anđela, Marin i Matko, svi Talići, kroz cilj su prošli za 1:42:52.
MD/ foto Apfel Half Marathon

- Oglas -