Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaKORONAVIRUS ‘napao‘ splitsku Hitnu i Dom zdravlja!

KORONAVIRUS ‘napao‘ splitsku Hitnu i Dom zdravlja!

Iz preventivnih razloga, djelatnici obaju rentgena koja posjeduje Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije (DZ SDŽ), na Školskoj poliklinici i u Kavanjinovoj ulici, stavljeni su, odnosno bit će stavljeni, u izolaciju. Djelatnici rentgena u Kavanjinovoj su u izolaciji od jučer, a ovi sa Školske poliklinike bit će od danas poslijepodne – piše Ivica Marković za Slobodnu Dalmaciju.

Djelatnici rentgena su u izolaciji zbog pacijenta koji je, kako se naknadno utvrdilo, pozitivan na koronavirus, a koji je u petak “šetao po likarima”, kako bi spoznao što se događa s njegovim zdravljem. Zbog tog “šetača”, kojemu je potvrđen koronavirus, u samoizolaciji je i njegova izabrana liječnica, koja radi u zgradi “Starog rodilišta” u Matoševoj ulici.

Vidjevši da ima zdravstvenih problema, Splićanin je, ne sumnjajući da se zarazio koronavirusom, otišao kod svoje izabrane liječnice u Matoševu ulicu. Žena ga je normalno primila u svoju ordinaciju i pregledala te mu dala uputnicu za RTG pluća. I on je otišao snimiti pluća. I kada je naknadno utvrđeno da je čovjek pozitivan na koronavirus, nastala je strka.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

M.D. / Foto: Pixabay

- Oglas -