Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIK'KO TO MORE PLATIT: Cijene ulaznica na Plitvicama u sezoni idu na...

‘KO TO MORE PLATIT: Cijene ulaznica na Plitvicama u sezoni idu na 300 kuna

Cijene ulaznica u nacionalni park tradicionalno porastu u ljetnoj sezoni. Tako će biti i ove godine, no i te cijene bit će više nego prošlo ljeto – piše Dnevnik.hr

Kako navode, ulaznica u Nacionalni park Plitvička jezera za odraslu osobu u špici sezone 2018. godine iznosila je 180 kuna. Prošle godine cijena te karte skočila je na 250, a ovo ljeto ulaznice idu i na 300 kuna. Ulaznica za djecu od 7 do 18 godina u najfrekventnijim mjesecima iznosi 120 kuna.

U parku objašnjavaju kako im je cilj takvim poskupljenjem rasporediti broj posjetitelja tijekom godine. Objašnjavaju da su im cijene u posezoni i predsezoni manje. Na primjer, od početka godine do kraja ožujka cijena karte za odraslu osobu je 80 kuna, a 180 u travnju i svibnju.

“Zbog toga smo i prije nekoliko godina uveli online karte kako bi se ograničio broj posjetitelja po danu”, kaže glasnogovornik Plitvičkih jezera Ognjen Borčić.

Na pitanje je li 300 kuna ipak previše za prosječnog hrvatskog turista, odgovara: “Osobno bi i meni to bio problem, ali preporučujem im da dođu u proljeće i zimu kad je najljepše. Ljeti je priroda ionako najranjivija zbog visokih temperatura i niskog vodostaja”, kaže Borčić i dodaje da će takve cijene ostati još neko vrijeme.

Cijeli članak možete pročitati na Dnevnik.hr

M.D. / Foto: Pixabay

- Oglas -