Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaAKTUALNOJure Brkan "puca" na mjesto direktora županijskog TZ-a: "Mislim da imam dobre...

Jure Brkan “puca” na mjesto direktora županijskog TZ-a: “Mislim da imam dobre šanse”

Turističko vijeće TZ-a Splitsko-dalmatinske županije bira direktora TZ-a, a među kandidatima, uz aktualnog direktora Joška Stellu, javio se i Jure Brkan, saborski zastupnik i bivši makarski gradonačelnik. Uz njih natječu se i Ivana Vladović, marketinška djelatnica te Martina Nimac Kalcina, bivša predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK-a.

Brkan je uvjeren da ima dobre šanse kazavši kako se inače ne bi ni prijavio.

– Smatram da mojim dugogodišnjim iskustvom rada u turizmu mogu doprinijeti radu županijskog TZ-a. Imam 4-godišnji plan i program rada, a akcent je na marketinškom pojačavanju između ostalog kroz uvezivanje s međunarodnim brendovima, i asistenciju prema obiteljskom turizmu što je po meni do sada izostalo. I naravno, treba evaulirati sve učinke onoga što je do sada učinjeno, kaže Brkan dodajući kako i Nacionalnu strategiju turizma treba dočekati i uklopiti se u nju.

Na pitanje bi li se više zauzeo za Makarsku rivijeru koja čini trećinu turističkog kolača u županiji, ustvrdio je kako ne govori s pozicije lokalpatriota nego iz aspekta brojki.

– Ono što treba je marketinški snažnije podržati i dati veću podršku manifestacijama pri čemu ne mislim na WTA turnir, odvratio je.

Na pitanje hoće li reći da je Makarska rivijera do sada bila nedovoljno uključivana odgovorio je kako bi to bolje mogla odgovoriti bivša direktorica Hloverka Novak Srzić.

Inače, u Turističkom vijeću SDŽ sjedi 11 članova. Iako Brkan kaže kako su redom delegirani s pozicije struke, izuzev župana Blaženka Bobana, utvrdili smo da ih sedmoro ili ima stranačku iskaznicu ili su bliski HDZ-u. Lukša Novak, direktor Zračne luke Split, član je stranke od 90-tih, a Toni Buljevića je, osim što je direktor hotela Postire, u tamošnjem HDZ-u. U Turističkom vijeću je i Marko Ožić Bebek delegiran iz Biokovke, a u HDZ-u je aktivan i Ivica Tafra koji je član Izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske, ali i predsjednik utemeljitelja HDZ SDŽ Dr.Franjo Tuđman. Filip Bilanović, član uprave Studenca, nekoć je bio i na HDZ-ovoj listi za Općinsko vijeće Podstrane. Srećko Peko je predsjednik Udruženja obrtnika Gradac i bio je drugi na HDZ-ovoj listi za izvršnu vlast u Gradcu.

Osim njih u vijeću su Nenad Nizić, vlasnik luksuznog hotela u Splitu, Toni Damjanić, nekadašnji član uprave Sunčanog Hvara, Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obrtnika i malih hotela, Jurica Glavina, vlasnik turističke agencije i brat državnog tajnika (HDZ) Tončija Glavine.

Pitanje je kojem će kandidatu ili kandidatkinji članovi vijeća biti skloniji. I Brkan i Stella su u HDZ-u, a Nimac Kalcina je iz Kerumovog HGS-a. Vladović, kako piše Dalmacija danas, nema stranačku iskaznicu.

Ivona Ćirak /foto M.D.

 

- Oglas -