Petak, 23 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAJoze Vranješ: Na Zelenki će biti najveći javni otvoreni parking u županiji,...

Joze Vranješ: Na Zelenki će biti najveći javni otvoreni parking u županiji, a u budućnosti tu može biti i bolnica

Ishodovana je lokacijska dozvola za parking na Zelenki od 276 parkirališnih mjesta iznad benzinske postaje Crodux, a riječ je o projektu vrijednom 15 milijuna kuna koji se prostire na čak 7000 kvadrata.
– Prije dvije godine smo imali problem jer se na tom zemljištu odlagao građevinski otpad, a taj je prostor na Katastru bio upisan na Hrvatske šume, a na zemljišniku na fizičke osobe. Kad smo shvatili kako pojedinci zlorabe taj prostor, pokrenuli smo sve procedure, a prva stvar bilo je izuzimanje zemljišta iz šumsko-gospodarske osnove te smo pokrenuli postupak izvlaštenja i dobili rješenje u relativno kratkom roku – govori dogradonačelnik Joze Vranješ.
– Time su se stekli uvjeti da se ozbiljno radi drugi korak, a to je prikazati parking kao zemljište u prostorno-planskoj dokumentaciji. Kod posljednjih Izmjena i dopuna Prostornog plana smo predvidjeli infrastrukturnu namjenu odnosno parking, a u provedbenim promjenama plana mislili smo i na budućnost. Naime, planirali smo da se tu može raditi i zgrada društvene namjene, smatram da je to bolja pozicija od bilo koje na istočnom dijelu grada.
– Ovo je odlično mjesto za bilo kakvu zgradu društvene namjene, bila to nova bolnica, policijska postaja, vatrogasni dom ili nešto drugo. Do  izgradnje zgrade društvene namjene izgradit ćemo parking, najveći u Splitsko-dalmatinskoj županiji, ispričao nam je makarski dogradonačelnik Joze Vranješ detalje o ovom projektu.
Najavljuje kako će se kroz 10-ak dana objaviti javnu nabavu za izradu svih glavnih projekata, a realni početak radova odnosno postupka javne nabave za izgradnju je listopad ili eventualno studeni. Do tada, Vranješ vidi parking kao financijski isplativ i opravdan budući se radi o gotovo 300-tinjak mjesta te njegova realizacija u svjetlu toga zapravo neće biti opterećenje za gradski budžet.
Domaći ljudi i iznajmljivači imat će, kako to vidi aktualni dogradonačelnik, povlaštene karte, a ostalo će biti komercijalne naravi te u prvom redu tu vidi interes gostiju iz Veliko Brda koji će, kaže, ovdje moći parkirati i ići na plažu.
Projektantski ured koji je radio idejno rješenje je Proposta, a imena projektanata su Vlatko Milićević i Aleksandar Kovačević.
Ivona Ćirak /foto MD
- Oglas -