Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAJOŠ DVA DANA Do 3. kolovoza u tijeku Javni poziv za dodjelu...

JOŠ DVA DANA Do 3. kolovoza u tijeku Javni poziv za dodjelu priznanja Grada Makarske

Iz Grada Makarske podsjećaju da je do srijede 3. kolovoza u tijeku Javni poziv za podnošenje inicijativa za dodjelu javnih priznanja Grada Makarske.

Detaljnije informacije o javnom pozivu kao i obrazac za pokretanje inicijative mogu se preuzeti na web stranici Grada na poveznici.

Na prošlogodišnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada prvi put nakon 2008. dodijeljeno je jedno javno priznanje: Ante Rožić, priznati makarski urbanist i arhitekt proglašen je počasnim građaninom Grada Makarske. Posthumno priznanje tada je dodijeljeno po prijedlogu gradonačelnika kojeg je Gradsko vijeće jednoglasno prihvatilo. Ove godine objavljen je javni poziv putem kojeg inicijativu za dodjelu Nagrade Grada Makarske, plakete Grba Grada Makarske ili proglašenja počasnim građaninom Grada Makarske može pokrenuti svaki građanin, udruge građana, mjesni odbori, ustanove, tvrtke i dr.

Javna priznanja Grada Makarske dodjeljuju se s ciljem odavanja priznanja za promicanje položaja i ugleda Grada Makarske te za najviše zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti, gospodarstva, prosvjete, kulture, umjetnosti, sporta, zdravstva, socijalne skrbi i svih drugih područja društvenog života u Gradu Makarskoj – podsjećaju iz Grada.
MD/foto MD

- Oglas -