Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaIZBORI 2021.IZBORI 2021 Svi kandidati za gradonačelnika će se cijepiti, jedan je već...

IZBORI 2021 Svi kandidati za gradonačelnika će se cijepiti, jedan je već primio dozu AstraZenece

Cijepljenje stanovništva jedna je od top tema u posljednje vrijeme, a masovno cijepljenje planira se i u Makarskoj, prema najavama iz Grada već koncem idućeg tjedna.

Jedno od glavnih pitanja koje u posljednje vrijeme sugrađani jedni drugima postavljaju, od kojih se neki i dalje dvoume, postavili smo kandidatima za gradonačelnika Makarske.

Do sada se cijepio samo Zoran Paunović (SDP) jednom dozom AstraZenece.

– Čim sam nazvao i izrazio namjeru da se cijepim, u kratkom roku me doktorica odnosno sestra nazvala natrag i rekli su mi da je ostalo još doza AstraZenece, kazao nam je Paunović koji problem s ovim bespotrebno ozloglašenim cjepivom vidi u propagandi koja, nažalost, odbija ljude. Ako je cjepivo odobren od strane EU i Hrvatske, onda, kaže, ne vidi zapreku.

– No s druge strane imamo znanstveno utemeljene činjenice koje su jedine važne, a na primjeru Izraela vidimo što se dogodilo. Procijepljeno je 60 posto stanovništva i automatizmom je stopa smrtnosti pala 20 puta. Na taj se način dakle može marginalizirati kriza koja je devastirala svijet i gospodarstvo zadnjih godinu dana. Nažalost, uvijek postoji dio stanovništva koje vjeruje onima koji “pumpaju”, zaključuje Paunović.

Aktualni gradonačelnik Jure Brkan prebolio je koronu u veljači. 15.veljače je, kaže, ozdravio, te će cijepljenje malo pričekati.

– Konzultirao sam se s mojim liječnikom Marinom Bušelićem koji mi je preporučio cijepljenje za šest mjeseci. Apsolutno sam za cijepljenje i svakako bih preporučio svima, posebno turističkim radnicima, jer na taj način čuvaju i sebe i sve oko sebe, rekao nam je Brkan.

Ivana Miočević Franić (NLO) veli kako se prijavila za cijepljenje. – Zapisala sam se kod liječnika i čekam da me pozovu. Kao vlasnica ugostiteljskog objekta koja i sama radi i pomaže u poslu moram biti odgovorna i stoga sam se stavila na listu. Slušam struku, rekla nam je kandidatkinja za gradonačelnicu.

Marko Pribisalić, kandidat NLM veli kako se još nije cijepio.

– No zvao sam doktora i cijepit ću se. S obzirom na godine rečeno mi je da ću čekati barem dva mjeseca, kratko je kazao Pribisalić.

Stjepan Zelić, kandidat nezavisne liste, također se nije cijepio, no kani.

– Držim da bi se naši sugrađani trebali odazvati cijepljenju u što većem broju jer samo s velikom procijepljenošću možemo zaustaviti pandemiju koronavirusa kao što je to bio slučaj više puta kroz povijest sa pandemijom kuge, velikim boginjama ili španjolskom gripom, poručio je Zelić.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -