Utorak, 16 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAIZ ŽUPANIJE Objedinit ćemo dvije koncesije bivše Romane u jednu koncesiju za...

IZ ŽUPANIJE Objedinit ćemo dvije koncesije bivše Romane u jednu koncesiju za izgradnju plaže

Što će biti s plažom zapadno od hotela Romana, a na kojoj su radovi zaustavljeni prošle godine zbog neishođene koncesije za gradnju od strane bivšeg investitora, još uvijek nije poznato. Otvaranje hotela Khalany beach, bivše Romane, u vlasništvu društva Aminess, planirano je za predsezonu te je za očekivati da se u narednom periodu namjerava riješiti pitanje dokumentacije.

Iz Odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije rečeno nam je da su u fazi prikupljanja novih uvjeta javnopravnih tijela za novi postupak dodjele koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Veliko Brdo predio zapadno od auto-kampa Dalmacija i predio zapadno od Romane, zbog promijenjenih okolnosti.

– U novom postupku je planirano da se objedine dosadašnje 2 (dvije) koncesije, a sve u skladu sa lokacijskom dozvolom i građevinskom dozvolom, navode dalje u odgovoru kojega potpisuje pročelnica upravnog odjela Matea Dorčić.

Prikupljanje novih uvjeta javnopravnih tijela moglo bi se protumačiti tako da se uvjeti mogu i izmijeniti, no koncesija u svrhu izgradnje je nužan preduvjet, a procedura je takva da taj dokument mora ići na županijsku Skupštinu.

I.Ćirak /foto M.D.

- Oglas -