Subota, 15 lipnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotIZ LANTERNE Krenule radionice Forum kazalište, krajem svibnja predstava

IZ LANTERNE Krenule radionice Forum kazalište, krajem svibnja predstava

Savjetovalištu Lanterna uz podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade provodi projekt Ljubav NIJE bol. Cilj projekta je prevencija nasilja među mladima, s naglaskom na nasilje u partnerskim vezama mladih.

Uz voditeljicu Boženu Delaš, već drugi mjesec kroz projekt se provode i radionice Forum kazališta na kojima skupina mladih ljudina uči kako koristiti elemente Forum kazališta. Ideju Forum kazališta je prvi predstavio August Boal koji je kazao da svatko može glumiti i da kazališne predstave ne bi trebale biti isključivo povlastica profesionalaca.

Voditeljica zajedno s polaznicima je postavila temelje prema osnovama forum kazališta o nasilju u vezama kreirajući likove i uloge protagonista u kojima prikazuju neriješen problem koji je posljedica tlačenja, ali i niz drugih oblika tlačenja u ostalim odnosima.
Kroz radionice Forum kazališta mladi uče kako funkcioniraju međuljudski odnosi, između ostalog i partnerski odnosi te kako prepoznati znakove nasilja u vezama u kojima se nalaze.

Kao završni rezultat rada radionica biti će kazališna predstava koju će polaznici javno izvesti krajem svibnja mjeseca.

MD/foto Lanterna

- Oglas -