Četvrtak, 30 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOIz gradske kase isplaćeno skoro 6000 eura za hvalospjeve Paunovićevoj politici na...

Iz gradske kase isplaćeno skoro 6000 eura za hvalospjeve Paunovićevoj politici na stranici Gradonačelnik

Koliko je PR aktualnoj vlasti bitan, jasno je od same kampanje, međutim, jučer predstavljena platforma Otvoreni grad na kojoj se mogu vidjeti sve isplate iz gradskog proračuna omogućila je matematički pogled na ovu tezu. Ili činjenicu.

Dobar primjer trošenja proračunskog novca na objavljivanje afirmativnih članaka o potezima Zorana Paunovića i Antonije Radić Brkan jesu isplate Primeri North d.o.o., firmi koja stoji iza stranice Gradonačelnik.hr. U opisu ukupno 15 transakcija navodi se medijsko informiranje, a ukupni isplaćeni iznos doseže skoro 6000 eura, točnije, 5.977,55. Svaka pojedina isplata iznosi cca 400 eura.

Ako vas zanima koga to informira Gradonačelnik.hr, znajte da to nisu građani Makarske. Građani Makarske su, naime, na našem portalu prvi doznali za financiranje članarine gradskog bazena za starije od 50 godina, ali jučer je to doznala i šira publika. Tjedan ranije se Grad Makarska pohvalio na ovoj stranici povećanjem stipendija studentima, a tjedan prije Božića Makarska je predstavljena kao jedan od pet najpametnijih hrvatskih gradova. U istom je mjesecu predstavljeno i otvaranje dječjeg vrtića Maslina, kao i participativno budžetiranje.

Promovirana je u prosincu i mjera sufinanciranja medicinski potpomognute oplodnje.

U studenom je Makarska blistala u konkurenciji hrvatskih gradova sa Školom šaha za predškolce i osnovce, a pohvalio se Grad i otvaranjem kina u Apfel Arenu, i to s naslovom “Makarska ponovo dobiva kino”. Listopad je bio mjesec dana grada, pa je tada predstavljen i promo video gradonačelnika i ekipe. Treba spomenuti i predstavljanje Cittaslow mreže u koju je Makarska imala sreću i čast ući. U rujnu nismo naišli na objave, ali je račun ispostavljen i plaćen.

Ne znamo obraća li se makarski gradonačelnik s ove stranice građanima ostalih gradova koji bi mogli odabrati Makarsku za ljetovanje zbog izdašnih studentskih stipendija ili škole šaha, ili mu je ciljana publika konkurencija sastavljena od galerije ostalih hrvatskih dužnosnika, ali kao da je to bitno. Važno je, kako kažu kritičari lokalnih medija, da se piše lijepo. U to ime, aplauz i lajk!

M.D./ foto: screenshot, izvor: gradonacelnik.hr

- Oglas -