Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTIvan Okmažić osvojio državno prvenstvo u Ciklokrosu

Ivan Okmažić osvojio državno prvenstvo u Ciklokrosu

Ivan Okmažić, junior biciklističkog kluba Makarska osvojio je državno prvenstvo u ciklokrosu održano za vikend u Svetoj Nedelji.

Nakon prvog tjedna 2022. koji je bio iznimno topao, vikend u Svetoj Nedelji je bio jedan od hladnijih ove zime. Utrka se vozila na 0 stupnjeva.

Od samog starta je krenuo voziti svoju utrku, kao jedan od favorita. Prsti na rukama su bili ledeni pa je trebalo posebno čvrsto držati volan. Jedino je Matija Trstenjak mogao pratiti taj tempo, ali samo prvu polovicu utrke. Ivan je držao tempo cijelu utrku i tako kontrolirano držao vodstvo.

Ne ulazeći u velik rizik od mogućnosti pada ili kakvog defekta na bicikli. Nakon 7 krugova s vremenom od 40 minuta i 39 sekundi Ivan je pobijedio s prednosti ispred drugoplasiranog od 1 minute i 21 sekunde i osvojio naslov državnog prvaka.

– Ovo je odličan ulazak u novu sezonu i zapravo jedan vjetar u leđa, dakako odličan pokazatelj u kojem smjeru idu dosadašnje pripreme i težak rad kroz cijelu zimu. Nastavak sezone slijedi nešto kasnije kroz Ožujak. Sada slijedi kratak odmor i naravno kao i do sada priprema za nadolazeću sezonu – doznajemo iz BK Makarska.

O. F. /foto BK Makarska

- Oglas -