Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMOZAIKINTERPOL UPOZORAVA NA DOSTAVE DROGE Dvije pizze i džoint, molim

INTERPOL UPOZORAVA NA DOSTAVE DROGE Dvije pizze i džoint, molim

Kriminalne skupine počele su koristiti dostavljače brze hrane kako bi dostavile drogu ljudima zatvorenima u domovima zbog pandemije koronavirusa, upozorila je u četvrtak policijska agencija Interpol.

Kokain, marihuana, ketamin i ekstazi su među drogama koje se prenose u kutijama za pizzu ili drugim pakiranjima hrane u Irskoj, Maleziji, Španjolskoj i Britaniji, objavio je Interpol.

Interpol je upozorio 194 zemlje članice na novi “modus operandi” koji uključuje dostavljače na biciklima, motorima i u automobilima.

U nekim slučajevima vozači koriste priliku za brzu zaradu, u drugima dileri droge sami dostavljaju, a u trećima dileri iskoriste dostavljače koji i ne znaju da dostavljaju još nešto osim hrane.

U jednom slučaju u Maleziji dostavljač se sam obratio policiji nakon što mu je bilo neobično što dostavlja jedan komad kruha u pakiranju teškom 11 kilograma.

U Španjolskoj uhićeno je sedam osoba u Alicanteu i Valenciji kod kojih je pronađeno dvostruko dno u naprtnjačama za dostavu, a u Irskoj je u kutijama za pizzu otkriveno osam kilograma kokaina i dva komada oružja.

(Hina)

- Oglas -