Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaImotski vinari položili vina odležavanje na dno Modrog jezera

Imotski vinari položili vina odležavanje na dno Modrog jezera

Imotski vinari konstantnim ulaganjem u znanje i proizvodnju postigli su značajan iskorak na vinskoj sceni kako Hrvatske tako i šire.

Ujedinjeni u udrugu Cvit razgovora u subotu 30/7/2022 napravili su do sada ne zabilježen pothvat te su svoja najbolja vina od autohtone Imotske sorte kujundžuše kao i ostalih cijenjenih sorti koje uspijevaju u ovom vinogorju položili na dno Modrog jezera, što je trenutno nekih 15 metara dubine.

Napravljen je kavez po mjeri koji je postao metalna postelja najboljoj kapljici, a Imotski biser ujedno i najljepšim vinskim podrumom na svijetu. Kada jezero presuši na njegovom dnu održava se revijalna utakmica već 98 godina za redom između “vukodlaka” i “vilenjaka” i tada će se otvariti butelje i nazdraviti sa posebnom kapljicom koja će nadamo se poprimiti ljekovita svojstva samog jezera.

Kakvo je trenutno stanje sa sušom u cijeloj regiji očekuje se da će se to desiti na jesen ili u protivnom iduća godina koje će omogućiti takav spektakl.

Sama ideja projekta je povezati tradiciju i gastronomiju na način gdje komunikativna uloga dopire na nov način do šire publike i sam Imotski postavlja na višu stepenicu turističke karte gdje mu je i mjesto. Hrvatski turizam pogotovno ruralnog kraja žudi za kreativnim rješenjima promocije gdje se stvara dodatna vrijednost same ponude.

Ujedno ovaj je događaj i najava za razna događanja koju kroz osmi mjesec organizira Udruga Cvit razgovora, a kruna svega je festival pod nazivom Cvit razgovora-festival Kujundžuše 13.8.2022. u Ulici Ante Starčevića u 20 sati” – poručuju imotski vinari.
MD/foto Cvt razgovora
- Oglas -